Πονοκέφαλος: Έτσι μπορείτε να τον σταματήσετε σε 5 λεπτά χωρίς να πάρετε φάρμακα

August 6, 2023

Πονοκέφαλος: Έτσι μπορείτε να τον σταματήσετε σε 5 λεπτά χωρίς να πάρετε φάρμακα


Διαφ.

Λένε πως ο πονοκέφαλος είναι αποτέλεσμα του αγχωτικού τρόπου ζωής. Με το να παρακολουθεί κανείς όλη μέρα τηλεόραση ή να λαμβάνει γεύματα σε ακανόνιστες ώρες, ενθαρρύνει τους πονοκεφάλους να υπάρχουν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί και με πόνο στα μάτια, τον λαιμό και στα ιγμόρεια. Για να χαλαρώσει κάποιος μπορεί να πιει ένα χάπι. Ωστόσο, δεν μπορεί να το κάνει όλη την ημέρα.

«Ώρες ώρες είναι αφόρητος και ό,τι χάπι και να πάρω δεν μου περνάει. Ωστόσο, ο πονοκέφαλος φεύγει και χωρίς φάρμακα και μάλιστα, μέσα σε 5 λεπτά»

Η συγκεκριμένη τεχνική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενος. Μπορεί να προκαλέσει παράλληλα και ναυτία. Υπάρχει, λοιπόν, μια νέα μέθοδος, η οποία ακούει στο όνομα πιεσοθεραπεία. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική με τα δάχτυλα. Η συγκεκριμένη τεχνική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, η πιεσοθεραπεία απελευθερώνει την ένταση και αυξάνει την κυκλοφορία. Εκτός από αυτά, μειώνει τον πόνο και αναπτύσσει, παράλληλα, την πνευματικότητα.

Μασάζ στα σημεία πίεσης, με κυκλικές κινήσεις, για να χαλαρώσει ο ασθενής:

1. Το σημείο Yintang

Το σημείο yintang βρίσκεται ακριβώς στην κενή περιοχή, μεταξύ των φρυδιών. Πρόκειται για το σημείο, όπου η γέφυρα της μύτης συναντά το μέτωπο.

2. Σημεία Zan Zhu

Η βάση της εσωτερικής άκρης των φρυδιών ονομάζεται σημείο zan zhu. Με ελαφρές κινήσεις μασάζ στο σημείο, μπορείτε να δείτε βελτίωση, όσον αφορά την όραση.

3. Σημεία Yingxiang

Βρίσκονται στις δύο πλευρές των ρουθουνιών, εκεί που τελειώνουν τα ζυγωματικά και ευθυγραμμίζονται με τα μάτια. Το τοπικό μασάζ ανακουφίζει από ιγμόρεια, πονοκέφαλο και πονόδοντο. Επίσης, μειώνει το στρες.

4. Σημεία Tian Zhu

Τα σημεία Tian zhu βρίσκονται πίσω από το κεφάλι. Βρίσκονται μεταξύ της βάσης του κεφαλιού και της σπονδυλικής στήλης. Είναι ανάμεσα στα δύο αυτιά. Το μασάζ στα συγκεκριμένα σημεία μπορεί να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

5. Σημεία Shuai Gu

Κοντά στην γραμμή όπου ξεκινάνε τα μαλλιά, το σημείο shuai gu, βρίσκεται σε ένα μικρό λακκάκι. Ο πόνος και η κούραση στα μάτια, μπορεί να εξαλειφθεί, με τοπικό μασάζ.

6. Σημεία He Gu

Μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη στο πίσω μέρος της παλάμης, βρίσκεται το σημείο he gu. Μπορεί να ανακουφίσει από πόνους της πλάτης, του αυχένα και τον πονόδοντο.


Πηγή