Κλειδωμένη 12 χρόνια σε ένα δωμάτιο: 55χρονος κρατούσε φυλακισμένη & βασάνιζε τη σύζυγό του, βρέθηκε αποστεωμένη

August 9, 2023

Κλειδωμένη 12 χρόνια σε ένα δωμάτιο: 55χρονος κρατούσε φυλακισμένη & βασάνιζε τη σύζυγό του, βρέθηκε αποστεωμένη


Διαφ.

Μια 53χρονη Γερμανίδα, που ζούσε φυλακισμένη και υποσιτισμένη από το 2011, σε ένα διαμέρισμα στο Φορμπάκ, στη Γαλλία, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον σύζυγό της.

Ειδικότερα, ο 55χρονος σύζυγος συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα, στην πόλη Φορμπάκ, στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία, ενώ η γυναίκα βρισκόταν σε ένα δωμάτιο, γυμνή, με ξυρισμένο το κρανίο, υποσιτισμένη, με εμφανή κατάγματα στα πόδια και στα δάχτυλα.

Ο εισαγγελέας του Σαρεγκεμίν, Ολιβέ Γκλαντί, δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της και περιορίστηκε να πει μόνο ότι «δεν είναι καλή».

Η γυναίκα ζούσε σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σύζυγός της κρατούσε «ημερολόγιο», στο οποίο περιέγραφε τις πράξεις του και σημείωνε πότε την τάιζε, αλλά η πληροφορία αυτή είναι ανεπιβεβαίωτη μέχρι στιγμής.

Φυλακισμένη στο σπίτι η 53χρονη Γερμανίδα

Η γυναίκα κατάφερε να τηλεφωνήσει σε μια γερμανική οργάνωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Βισμπάντεν και οι Γερμανοί αστυνομικοί ενημέρωσαν του Γάλλους συναδέλφους τους.

Μια αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ήταν εμφανές πως η 53χρονη είχε δεχτεί βασανιστήρια.

Ο σύζυγος της, που είναι άνεργος, εργαζόταν παλιά «σε εργοστάσιο στη Γερμανία». Το ζευγάρι ζούσε στον δεύτερο όροφο μιας τριώροφης πολυκατοικίας, στο κέντρο του Φορμπάκ, σε πολύ μικρή απόσταση από το δημαρχείο.

«Δεν είχα δει ποτέ την κυρία, δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι», υπογράμμισε στους δημοσιογράφους μια γειτόνισσα, η Αλισιά και πρόσθεσε ότι δεν είχε δει την 53χρονη εδώ και έξι χρόνια, επισημαίνοντας «ο ιδιοκτήτης (του σπιτιού) μου είπε ότι είχε καρκίνο, αυτό έλεγε (ο σύζυγος) σε όλον τον κόσμο στο κτίριο».

Παρόμοιες είναι οι πληροφορίες που μετέφεραν και άλλοι γείτονες.

«Κάποιες φορές άκουγα κραυγές αλλά νόμιζα ότι ήταν από τον πόνο. Τις άκουσα 5-6 φορές μέσα σε τρεις μήνες», σημείωσε η Αλίσια και συνέχισε “ο σύζυγος ήταν «πολύ ευγενικός» αλλά οι μοναδικές σχέσεις με τους γείτονες περιορίζονταν σε ένα «καλημέρα, καληνύχτα»”.

Μια άλλη γειτόνισσα, η Έρρικα, σημείωσε ότι η ίδια ζει στη γειτονιά εδώ και 15 χρόνια και είδε τη γυναίκα «ίσως πριν από δέκα χρόνια» και τότε ήταν «φαλακρή».

Η Έρρικα πίστευε ότι η 53χρονη «μάλλον πέθανε» ή «έφυγε» και ότι ο σύζυγός της ζούσε μόνος του, αλλά και εκείνον τον έβλεπαν «ελάχιστα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πριν από καμιά δεκαπενταριά ημέρες τον είδε να φροντίζει τα λουλούδια στο μπαλκόνι του.

53χρονη Γερμανίδα βασανιζόταν από τον άνδρα της


Πηγή