Τους έπιασαν: Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

August 10, 2023
Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες που αρπάχτηκαν: οι Έλληνες που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Τους έπιασαν: Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη


Διαφ.

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν για την επίθεση των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με το Star, οι τρεις Έλληνες ήταν εκείνοι που καθοδήγησαν το κομβόι των Κροατών νεοναζί στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους έδειξαν πώς έπρεπε να πλησιάσουν το γήπεδο των κιτρινόμαυρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρούσι με τα αρχικά Β.Θ., για έναν 27χρονο επίσης από το Μαρούσι με τα αρχικά Τ.Ι. και έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής από τη Νέα Σμύρνη με τα αρχικά Λ.Ε.

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2022 κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση με οπαδικό υπόβαθρο.

Αυτή την ώρα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ξεσκονίζουν τα κινητά τηλέφωνα για συνομιλίες που ενδέχεται να φέρουν περισσότερα στοιχεία για την επίθεση.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια τάβλα ενός μέτρου και 20 εκατοστών με καρφιά, η οποία έχει αίμα και εξετάζεται σε ποιον ανήκει. Ο ανακριτής έχει δώσει ήδη εντολή να ληφθεί δείγμα DNA από τους συλληφθέντες, προκειμένου να διασταυρωθεί εάν ανήκει σε κάποιον από αυτούς ή όχι.

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη Κροάτης σε πούλμαν οπαδών του Παναθηναϊκού

Περίπου 50 Κροάτες χούλιγκανς διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με κάθε τρόπο. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια. Το απόγευμα οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Κροάτη 31ενός ετών, κοντά στα Ιωάννινα.

Ο νεαρός Κροάτης εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε μπλόκο λίγο έξω από τα Γιάννενα στην Πεδινή, σε μικρό λεωφορείο ναυλωμένο απο οπαδους του Παναθηναϊκού που ταξίδευαν προς την Αθήνα. Ανάμεσα στους 17 φιλάθλους βρισκόταν και ο 31χρονος Κροάτης. Οι αστυνομικοί τον κατέβασαν από το λεωφορείο και τον μετέφεραν στην ασφάλεια Ιωαννίνων.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι, και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.


Πηγή