Μαθεύτηκε 30 χρόνια μετά: Γι’ αυτό δεν είχε φινάλε το θρυλικό “Ρετιρέ”, το αδιέξοδο & το άδοξο τέλος της σειράς

August 11, 2023

Μαθεύτηκε 30 χρόνια μετά: Γι’ αυτό δεν είχε φινάλε το θρυλικό “Ρετιρέ”, το αδιέξοδο & το άδοξο τέλος της σειράς


Διαφ.

Τον λόγο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η θρυλική σειρά του Mega «Το Ρετιρέ» αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν” ο Mάκης Δελαπόρτας.

Mάκης Δελαπόρτας: Γι’ αυτό δεν είχε φινάλε το θρυλικό “Ρετιρέ”

Η σειρά “Το ρετιρέ” είναι συνυφασμένη για πολλές γενιές Ελλήνων τηλεθεατών με το καλοκαίρι, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια έπαιζε κάθε Αύγουστο μεσημέρι σε επαναλήψεις και απέκτησε έτσι ένα τεράστιο κοινό. Πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε το 1990-1992 που έπαιζε αρχικά στο Mega.

31 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο, ο Μάκης Δελαπόρτας εξηγεί σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Λοιπόν”, γιατί η περίοδος που έπαιζε στο Ρετιρέ ήταν για εκείνος γλυκόπικρη. Μάλιστα, αποκαλύπτει και το λόγο που η σειρά δεν είχε ποτέ φινάλε.

Mάκης Δελαπόρτας

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός: «Το “Ρετιρέ” είναι ένα πολύ γλυκό, αλλά και πικρό κομμάτι της ζωής μου. Και αυτό γιατί στα πρώτα γυρίσματα του “Ρετιρέ” έχασα τον πατέρα μου. Αυτό ήταν αγκάθι για μένα. Κάποιες σκηνές μου θυμίζουν το βαρύ κλίμα που βίωνα τότε, παρασκηνιακά και που έπρεπε να προσπερνάω μπροστά στην κάμερα. Είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η δημοφιλής σειρά τελείωσε “άδοξα”:

«Δεν έχει φινάλε το “Ρετιρέ“, γιατί δύο από τις πρωταγωνίστριες ζήτησαν παραπάνω χρήματα για να συνεχίσουν. Ο Δαλιανίδης εγωιστικά είπε “όχι” και αποφάσισε να το σταματήσει και να γυρίσει τους Μικρομεσαίους».

Μπορεί η σειρά να μην είχε φινάλε, αλλά ο Μάκης Δελαπόρτας τουλάχιστον έδωσε φινάλε στις διάφορες φημολογίες που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια για τους λόγους που δε μάθαμε ποτέ τι απέγινε η Κατερίνα Σοφιανού και πώς κύλησε η σχέση της με τον “φαρμακοτρίφτη”.


Πηγή