«Οι πόνοι δεν με άφησαν & πολύ έξω από το νοσοκομείο»: Μια προσευχή για την 20χρονη Ραφαέλα που δίνει σκληρή μάχη

August 14, 2023
Οι πόνοι με βασάνισαν και βρέθηκα πολύ μακριά από το νοσοκομείο: Μια προσευχή για την 20χρονη Ραφαέλα που πολεμά με ανδρεία.

Οι πόνοι δεν με άφησαν & πολύ έξω από το νοσοκομείο: Μια προσευχή για την 20χρονη Ραφαέλα που δίνει σκληρή μάχη


Διαφ.

Η 20χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη δοκιμάζεται εδώ και 3 χρόνια από μία σπάνια μορφή καρκίνου και συγκεκριμένα το Σάρκωμα Ewing. Η Ραφαέλλα αρχικά είχε διαγνωστεί τον Ιούνιο του 2020 και η 17χρονη, τότε είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά.

Από το 2020 δίνει τη μάχη της με θάρρος και αξιοπρέπεια και έχει πάντα στο πλευρό της συγγενείς και φίλους αλλά και τον κόσμο ο οποίος με τις σκέψεις του και τις προσευχές του είναι πάντοτε στο πλευρό της.

width=1440

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έτσι στις 6 Αυγούστου 2023, η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Από εκεί, η γενναία Ραφαέλα, μέσα από μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό, προσεύχεται να καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο για τρίτη και τελευταία φορά.

Η ανάρτηση της Ραφαέλας

width=1440

Φτάσαμε Χιούστον αλλά οι πόνοι μου δε με άφησαν και πολύ έξω από το νοσοκομείο, σήμερα πρώτη μέρα σηκώθηκα να περπατήσω και από τον 22ο όροφο πρώτη φορά είδα κάτω… ευτυχώς δεν είμαι υψοφοβική. Πρόσεξα ότι ομορφότερη θέα από εκεί που αποκαλείς “οικογένεια” δεν υπάρχει.

Μια προσευχούλα θα ζητήσω να κάνετε και να μου ανάψετε ένα κεράκι να καταφέρω να νικήσω για τρίτη και τελευταία φορά τον καρκίνο και μόνο σαν ζώδιο να το ακούω.

Μπόρα είναι θα περάσει….


Πηγή