Μύκονος: Αστυνομικοί τα “έπαιρναν χοντρά” από πλούσιους για να κάνουν τους «σεκιούριτι» στις βίλες τους

August 15, 2023

Μύκονος: Αστυνομικοί τα “έπαιρναν χοντρά” από πλούσιους για να κάνουν τους «σεκιούριτι» στις βίλες τους


Διαφ.

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Μύκονο, χθες, Κυριακή, το πρωί, επειδή προσέφεραν υπηρεσίες φύλαξης και μάλιστα εν ώρα καθήκοντος.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν βάρδιες, σε ρόλο σεκιουριτά σε βίλες πλουσίων στο νησί των Ανέμων και συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι συλλήψεις έγιναν στη Μύκονο και στην Αθήνα, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται ότι παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτική οικία, παραβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα καθήκοντά τους.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στη Μύκονο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι δύο είναι Δόκιμοι Αστυφύλακες, ενώ ο τρίτος Αρχιφύλακας.

Προκειμένου να εξακριβωθεί η παράνομη δραστηριότητά τους, προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία, όπως και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, κερδίζοντας έτσι παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι τρεις αστυνομικοί έπαιρναν 12 ευρώ την ώρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταρίφα τους κυμαίνονταν στα 12 ευρώ την ώρα.

Μετά από έρευνες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Μύκονο


Πηγή