Τελικά, είναι «απαγορευτικό»: Αν στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί, κάνεις ένα μοιραίο λάθος για την υγεία σου

August 19, 2023

Τελικά, είναι «απαγορευτικό»: Αν στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί, κάνεις ένα μοιραίο λάθος για την υγεία σου


Διαφ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας αμέσως με το που ξυπνήσουμε. Ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία μας.

Το να στρώνεις το κρεβάτι το πρωί είναι ο πρώτος άγραφος κανόνας στη ζωή μας. Κάνει αμέσως ένα δωμάτιο να φαίνεται δέκα φορές πιο τακτοποιημένο από το να ήταν ξέστρωτο. Επιπλέον, σε κάνει πιο επιμελή και είναι ο πρώτος επιτυχημένος στόχος της ημέρας. Έτσι έχουμε μεγαλώσει, έτσι έχουμε γαλουχηθεί και κάποια πράγματα δεν πρέπει ν’ αλλάζουν.

Ή μήπως έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσουμε; Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει η Metro, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στρώνουμε το κρεβάτι με το που ξυπνήσουμε και σηκωθούμε από αυτό. Ειδικά τις καλοκαιρινές, ζεστές ημέρες, κρίνεται απαγορευτικό.

Τις ζεστές ημέρες, ο μέσος ενήλικας χάνει περίπου 285 ml υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία πηγαίνουν στο στρώμα και τα σεντόνια. Κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως, θα πρέπει να τους αφήσουμε ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για να «αναπνεύσουν» και να εξατμιστεί η υγρασία.

Παράλληλα αν το στρώσουμε αμέσως, θα παγιδεύσουμε εκεί μέσα τα ακάρεα σκόνης που έχουν μαζευτεί κατά τη διάρκειας της νύχτας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στρώσουμε το κρεβάτι, απλώς μπορούμε να το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας.


Πηγή