Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία: Σκότωσε τη 17χρονη φίλη του & την έθαψε στην παραλία στο τελευταίο ραντεβού τους

August 20, 2023
Η νέα γυναικοκτονία προκαλεί συγκίνηση: Επικράτησε της 17χρονης φίλης του και την έθαψε στην παραλία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τους ραντεβού.

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία: Σκότωσε τη 17χρονη φίλη του & την έθαψε στην παραλία στο τελευταίο ραντεβού τους


Διαφ.

Η 17χρονη έφυγε από το σχολείο για να συναντήσει τον πρώην φίλο της και δεν επέστρεψε ποτέ. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι πέθανε από ασφυξία.

Η ομολογία του γυναικοκτόνου και οι συνομιλίες που είχε λίγο μετά τη δολοφονία της.

width=818

Το έγκλημα της Valentina Cancela, μιας 17χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε σε μια παραλία στην Πούντα ντελ Έστε της Ουρουγουάης, συνέβη στις 15 Αυγούστου. Ο δράστης της γυναικοκτονίας ήταν ο Santino Gandini, πρώην φίλος της και συνομήλικος. Η υπόθεση προκάλεσε έντονη αναστάτωση στη γειτονική χώρα και προκάλεσε την απαίτηση απονομής δικαιοσύνης για το θύμα και την οικογένειά της στα κοινωνικά δίκτυα.

Γυναικοκτονία στην Πούντα ντελ Έστε

Σύμφωνα με τη νεκροψία η Βαλεντίνα πέθανε από ασφυξία

Η Βαλεντίνα, μαθήτρια της πέμπτης τάξης του λυκείου, έφυγε από το μάθημα το μεσημέρι της Τρίτης 15 Αυγούστου και πήγε στον παραλιακό δρόμο της Playa Brava. Από τότε αγνοείται. Την ίδια Τρίτη, η οικογένειά της δήλωσε εξαφάνιση στην αστυνομία και άρχισε η αναζήτηση.

Την επόμενη ημέρα, η αστυνομία βρήκε το σακίδιό της μισοθαμμένο σε ένα λάκκο με άμμο  στην Playa Brava και βρήκε εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που την έδειχναν με τον πρώην φίλο της.

Ο Santino, ο κύριος ύποπτος, ομολόγησε ως δράστης του εγκλήματος και οδήγησε τις αρχές στην παραλία, όπου ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της νεαρής γυναίκας, επίσης μισοθαμμένο σε ένα πηγάδι.

Στον έφηβο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το αδίκημα της “ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερη επιβάρυνση από γυναικοκτονία”, και κρατήθηκε σε σωφρονιστικό ίδρυμα του Μοντεβιδέο, αναμένοντας την καταδίκη του.

width=960

Εξαφάνιση και θάνατος της Valentina Cancela

Αφού έφυγε από το λύκειο, σύμφωνα με τα αρχεία των καμερών ασφαλείας του τμήματος Maldonado, η Βαλεντίνα πήγε στον παραλιακό δρόμο της Playa Brava για να συναντήσει κρυφά τον πρώην φίλο της. Δεν ήθελε να αποκαλύψει σε κανέναν την πρόθεσή της να συναντήσει τον Santino, καθώς οι δυο τους είχαν μια “τοξική” σχέση και είχαν κατηγορηθεί για βία.

Οι εικόνες δείχνουν την έφηβη να μπαίνει στην παραλία με τον πρώην σύντροφό της γύρω στις 15:00. Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα, ο μόνος που έφευγε από το σημείο ήταν ο νεαρός. Για τον λόγο αυτό ο Gandini θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος και την Τετάρτη κλήθηκε να καταθέσει. Τελικά ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος και οδήγησε την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.

Το άψυχο σώμα του θύματος βρέθηκε μισοθαμμένο σε μια τρύπα που είχε σκάψει ο έφηβος στην άμμο, αφού τη σκότωσε με  ασφυξία. Βρέθηκε επίσης το σακίδιό της, αλλά έλειπε το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο από τις 3.30 μ.μ. της Τρίτης.

Κατά την ομολογία του, ο Santino ανέφερε λεπτομερώς ότι εκείνη την ημέρα τσακωνόταν με τη Valentina στην παραλία, ότι καθόταν πίσω της με τα πόδια του ανοιχτά, εκείνη λίγο πιο χαμηλά, και ότι στη μέση του καυγά εκνευρίστηκε και την άρπαξε από πίσω από το λαιμό. Στη συνέχεια την πίεσε σφιχτά στο σώμα του μέχρι που η έφηβη σταμάτησε να αναπνέει. Οι δηλώσεις του επιβεβαιώθηκαν από τη νεκροψία που διενεργήθηκε την Πέμπτη.

Σύλληψη και απαγγελία κατηγοριών για την  γυναικοκτονία

Στον Σαντίνο απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη 17 Αυγούστου για το αδίκημα της “ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερη επιβάρυνση από γυναικοκτονία”. Παράλληλα, η δικαιοσύνη της Ουρουγουάης διέταξε τον εγκλεισμό του στο Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ένταξης Εφήβων (Inisa) στο Μοντεβιδέο, μέχρι να εκδοθεί η ποινή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Σαν Κάρλος, υπό την προεδρία της δικαστή για τη βία κατά των γυναικών, María Carolina Bird Gorozurreta, ο εισαγγελέας Vaz ανέγνωσε την ομολογία του εγκλήματος, που υπογράφει ο γυναικοκτόνος.

Ο νεαρός, παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία που επιβαρύνεται και  με γυναικοκτονία, που είναι 10 χρόνια, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ουρουγουάης.

Η μέγιστη ποινή για ανήλικο κάτω των 18 ετών στη χώρα αυτή είναι πέντε έτη, εκτός από τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας ιδιαίτερα επιβαρυμένης με γυναικοκτονία, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τα οποία μπορούν να τιμωρηθούν με μέγιστη ποινή 10 ετών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Μόλις λάβει την τελική δικαστική απόφαση, θα πρέπει να εκτίσει ολόκληρη την ποινή. Ωστόσο, μόλις ενηλικιωθεί, δεν θα οδηγηθεί σε φυλακή για ενήλικους, διότι ο ποινικός κώδικας της Ουρουγουάης το απαγορεύει, οπότε θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του στην Inisa, αν εισήλθε ως ανήλικος.

width=960

Τα μηνύματα λίγο μετά τη δολοφονία

Λίγο αφότου η οικογένεια δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία, ένας φίλος της έφηβης έγραψε στον Gandini για να τον ρωτήσει αν έχει κάποια πληροφορία για το πού βρίσκεται, με τον νεαρό να απαντά ότι δεν γνώριζε ότι αγνοείται και μάλιστα προσέφερε τη βοήθειά του για την ανεύρεσή της.

“Ο έφηβος ρώτησε το κορίτσι που αποκαλούσε “Isa”, ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος: “Ούτε σε σένα έχει απαντήσει, απάντησε; Με τη σειρά του, ο Santino απέκρυψε την ευθύνη του, αναφέροντας ότι ήταν στο σπίτι με τον πατέρα του, και ως απόδειξη, της έστειλε μια φωτογραφία, χαμογελώντας και δείχνοντάς της το μπράβο.

“Έχεις κανένα νέο;”, επέμεινε τότε ο νεαρός και λίγα λεπτά αργότερα πρόσθεσε: “Πάμε να την ψάξουμε”.


Πηγή