Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται ξανά καύσωνας διαρκείας – Πότε και σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 40άρια η θερμοκρασία

August 21, 2023

Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται ξανά καύσωνας διαρκείας – Πότε και σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 40άρια η θερμοκρασία


Διαφ.

Καιρός: Ένας δεκαήμερος καύσωνας φαίνεται πως μας περιμένει, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ακόμα και στα 40 βαθμοί Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνοδεύονται από έντονους ανέμους, που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Θοδωρής Κολυδάς: Οι δηλώσεις του για το καιρό

«Διατηρείται η ανατολική συνιστώσα του ανέμου, που φέρνει τις θερμές μάζες από την Τουρκία διατηρείται και τις επόμενες ημέρες. Το μελτέμι, ενώ δροσίζει τα υπόλοιπα ανατολικά, φέρνει αρκετά ζεστές μάζες στην περιοχή μας, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο τις υπόλοιπες περιοχές», ανέφερε αρχικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αρκετά ζεστό καιρό. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι στη Μακεδονία η περιοχή των Σερρών, στη Θεσσαλία η περιοχή της Λάρισας, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα και επίσης η δυτική Ελλάδα, όπως το Αγρίνιο. Η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή από τα μέσα της εβδομάδας, όπου υποχωρεί το μελτέμι και αυξάνεται η υγρασία», τόνισε ακόμα.

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή 20/8

Ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος, με μικρές και περαστικές νεφώσεις να παρατηρούνται κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Κατά τις απογευματινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα επιπλέον τοπικών βροχοπτώσεων στα ορεινά.

Οι ανέμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, και τοπικά 7 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν προβλέπεται σημαντική διακύμανση, καθώς αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 34 και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά μέρη της χώρας θα φτάσει τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Από βόρειες διεθύνσεις 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 21/8

Ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος σε όλη τη χώρα, με παροδικές τοπικές νεφώσεις κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στα Δωδεκάνησα, μπορεί να παρουσιάζονται τοπικά ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του Ιονίου θα αυξάνονται σταδιακά φθάνοντας έως και το 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μέρη θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να καταγράψει μικρή αύξηση και να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Συγκεκριμένα, στα νησιωτικά μέρη της χώρας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 33 και 35 βαθμών Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά μέρη της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά ακόμα και τους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 22/8 και την Τετάρτη 23/8

Ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος, με περαστικές τοπικές νεφώσεις να παρουσιάζονται κυρίως κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, και τοπικά ακόμα και 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική μεταβολή, διατηρώντας τα επίπεδα της.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 24/8

Γενικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με περαστικές τοπικές νεφώσεις να εμφανίζονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Στις βόρειες ορεινές περιοχές υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μέρη από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά μέρη αναμένεται να φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι μπορεί να επηρεάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, με τάση όμως για εξασθένηση από το απόγευμα.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική μεταβολή, διατηρώντας τα επίπεδα της προηγούμενης περιόδου.


Πηγή