Γιώργος Θεοφάνους: “Δε μιλούσα 5 χρόνια στον πατέρα μου. Ο “δράκος” που θυμόμουν, έγινε μωρό που του αλλάζαμε πάνες”

August 22, 2023

Γιώργος Θεοφάνους: “Δε μιλούσα 5 χρόνια στον πατέρα μου. Ο “δράκος” που θυμόμουν, έγινε μωρό που του αλλάζαμε πάνες”


Διαφ.

Ο δημοφιλής συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους είχε βρεθεί πριν λίγο καιρό καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4». Και είχε παραχωρήσει σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο που μεταξύ άλλων μίλησε και για τον πατέρα του και για τη σχέση τους.

Γιώργος Θεοφάνους: Γιατί δεν μιλούσε με τον μπαμπά του

Όπως υπογράμμισε ο μουσικός «έφυγα από την Κύπρο 19 χρονών. Ο μπαμπάς μου με έβλεπε ότι ήμουν αριστούχος μαθητής… Ήθελα να ήμουν ο σημαιοφόρος του σχολείου. Πήγα και του είπα πως θα φύγω για την Βοστώνη μουσικός και μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση, θα πας στην Μόσχα για γιατρός. Πέρασαν πέντε χρόνια για να μιλήσουμε και πήγα στην Αμερική να δουλέψω. Δεν θα ήθελα να μου το κάνει αυτό κανένα παιδί μου. Ήμουν σκληρός για τα πράγματα που με έκαναν».

Και συνεχίζει ο Γιώργος Θεοφάνους «μάθαινε τα νέα μου από τις αδερφές μου, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Όταν ήρθα εδώ κι έγραφα ποπ μουσική και μπορεί να ήταν από αντίδραση, γιατί ο μπαμπάς μου άκουγε μόνο λαϊκά τραγούδια. Όταν άρχισα να γράφω λαϊκά, έδωσε κάποια σημεία ζωής. Έβλεπα μόνο τις αδερφές μου κι άναβα το καντήλι της μητέρας μου όταν πήγαινα. Το μετάνιωσα. Τα τελευταία του χρόνια είχε πάθει άνοια. Δεν καταλάβαινε πολύ κόσμο, αλλά εμένα με καταλάβαινε. Τον είχαμε σε ένα ίδρυμα και περνούσα μια φορά το μήνα για να τον δω. Εκείνος ο δράκος που ήξερα ήταν σαν ένα παιδάκι που του αλλάζαμε πάνες. Τον συγχώρεσα… Δεν είναι εύκολο να του το κάνεις αυτό. Ήμουν άδικος».

Γ. Θεοφάνους: Ο μπαμπάς μου ενώ είχε άνοια με καταλάβαινε

Γ. Θεοφάνους: Στη γιορτή μου σημειώνω ποιος με πήρε τηλέφωνο


Πηγή