Ούτε Γερμανίδα, ούτε “ξινή”: Την αυστηρή νταντά “Γκούντρουν” από τα Εγκλήματα δεν τη γνωρίζει σήμερα ούτε η Σωσώ

August 22, 2023

Ούτε Γερμανίδα, ούτε “ξινή”: Την αυστηρή νταντά “Γκούντρουν” από τα Εγκλήματα δεν τη γνωρίζει σήμερα ούτε η Σωσώ


Διαφ.

Η σειρά τα «Εγκλήματα» πρόκειται για μία μαύρη τηλεοπτική κωμωδία, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία, με ιδιαίτερους ρόλους οι οποίοι και ξεχωρίσαν και να αφήσαν «εποχή» με τις ατάκες τους.

Εγκλήματα: Βρήκαμε τη «Γκούντρουν»

Η σειρά του Ant1 αποτελούσε μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές σειρές, με τον κόσμο να μην χάνει επεισόδιο. ΄Έκανε ρεκόρ τηλεθέασης για την εποχή ενώ μέχρι και σήμερα 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα όταν προβάλλεται σε επανάληψη συνεχίζει να σαρώνει. Σχεδόν όλοι θυμούνται τους βασικούς χαρακτήρες αλλά υπήρξαν και γκεστ ηθοποιοί που άφησαν το στίγμα τους, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα νταντά της Σωσώς, η Γκούντρουν!

Εγκλήματα: Πώς είναι σήμερα η Γερμανίδα νταντά

Τη δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς γνωρίσαμε τη νταντά Γκούντρουν, την οποία είχε προσλάβει η Σωσώπου ήταν έγκυος, για την ίδια και το μωράκι που περίμενε. Ο ρόλος της ήταν μία αυστηρή Γερμανίδα με προϋπηρεσία σε φυλακές, που τρόμαζε τον άντρα της, Αλέκο. Η ηθοποιός που την ενσάρκωσε ήταν η Ελλληνο-σουηδέζα Εύα Στυλάντερ.

Η τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν στη σειρά “Λόλα”, το 2008, ενώ από το 1999 διδάσκει αυτοσχεδιασμό με το σύστημα Johnstone και παράλληλα διαδάσκει υποκριτική με ανάλυση (προφορικού και γραπτού) λόγου, στο «Θέατρο των Αλλαγών». Επίσης, έχει μεταφράσει και πάρα πολλά θεατρικά έργα. Γεννήθηκε στην Στοκχόλμη και εργάζεται στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Σπούδασε στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχει παίξει σε πολλές παραγωγές στο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο.

Με τον Δημήτρη Αθανίτη έχει συνεργασθεί στις ταινίες Αντίο Βερολίνο, Πόλη των Θαυμάτων, Vox, Μαντόνα καλεί Φασμπίντερ, Invisible και συχνά σε πολύ ειδικούς ρόλους. Ήταν η σταρ Λένυ Κάβεν στο Αντίο Βερολίνο, η γραμματέας του Φασμπίνερ στο Μαντόνα καλεί Φασμπίντερ, η αμερικανίδα δημοσιογράφος στην Πόλη των Θαυμάτων.

Δείτε την στην πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της:


Πηγή