Νύχτα κόλαση στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο, σε πλοίο οι ασθενείς, εκρήξεις και εικόνες αποκάλυψης

August 22, 2023
Τραγική νύχτα στην Αλεξανδρούπολη: Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε πλοίο, ενώ το νοσοκομείο εκκενώθηκε λόγω εκρήξεων και αποκαλυπτικών εικόνων.

Νύχτα κόλαση στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο, σε πλοίο οι ασθενείς, εκρήξεις και εικόνες αποκάλυψης


Διαφ.

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται για τέταρτη ημέρα και μάλιστα, χθες, Δευτέρα, αργά το βράδυ, εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης.

Ασθενείς, μεταξύ των οποίων νεογνά και άτομα που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ, μεταφέρθηκαν σε πλοίο, όπως και σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Τα ξημερώματα, η πυρκαγιά πλησίασε τον περίβολο του γενικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και οι πυροσβέστες έδιναν μάχη.

Από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις, που κατά πάσα πιθανότητα οφείλονταν σε φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν σε τμήμα της αυλής, όπως ανέφερες η ΕΡΤ, αλλά με το πρώτο φως της ημέρας, ο κίνδυνος για το νοσοκομείο φαίνεται να έχει περιοριστεί.

Λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, 90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Αδαμάντιος Κοραής, το πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι της πόλης και επιτάχθηκε.

Ήταν από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις εκκένωσης, που ολοκληρώνεται τώρα. Έντεκα νεογνά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Καβάλα και την Ξάνθη και 25 στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Δέκα ασθενείς που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ μεταφέρονται με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η

width=980

width=980

Η

width=980

width=980

Από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εκκενώθηκε και γηροκομείο

Λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων.

Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις, επεσήμανε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.


Πηγή