Δυστυχώς δεν θα το δείξουν τα κανάλια: Καταστρέφεται η Ελλάδα μας, αυτός είναι ο χάρτης με τις φωτιές που «κατακαίνε» τη χώρα

August 22, 2023

Δυστυχώς δεν θα το δείξουν τα κανάλια: Καταστρέφεται η Ελλάδα μας, αυτός είναι ο χάρτης με τις φωτιές που «κατακαίνε» τη χώρα


Διαφ.

Χάρτης της NASA δείχνει τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Ελλάδα και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, σε πραγματικό χρόνο.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, η χώρα μας, με μεγάλες φωτιές να καίνε σε διάφορες περιοχές και οι οποίες λόγω των δυνατών ανέμων, γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες.

Μετά από αίτημα της Ελλάδας, ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε. και ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος, όπου απέστειλα, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, οι μεν πρώτοι 56 Ρουμάνους πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η Κύπρος έστειλε δύο αεροσκάφη air tractor, ενώ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης επιχειρούν και Γάλλοι πυροσβέστες.

Ο χάρτης με τις πυρκαγιές που μαίνονται

Στην Αλεξανδρούπολη εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης, λόγω των πυκνών καπνών. Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούσαν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά 10 Α/Φ και 7 Ε/Π. Συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου. Ένας μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή της Λευκίμης και όπως ανέφερε η ΕΡΤ, δεν έφερε εγκαύματα, οπότε θεωρείται πως εξέπνευσε από αναθυμιάσεις.Η φωτιά ξεκίνησε στον πυρήνα άκαυτου δάσους.

Στη Βοιωτία μεγάλη φωτιά καίει σε δασική περιοχή, ενώ ένας κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός, με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής να υπογραμμίζει ότι βρέθηκε δίχως τις αισθήσεις του, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις. Το 112 έστειλε μήνυμα για εκκενώσεις, ενώ κάηκε ένα κάμπινγκ.

Ακόμα, νέα πύρινη εστία ξέσπασε στη Ροδόπη, όπου οι φλόγες μπήκαν στο χωριό Σώστης και κάηκαν σπίτια.

Φωτιά όμως ξέσπασε και στην Καβάλα, σε δασική έκταση στην περιοχή Διαλεκτό. Εστάλη 112 στους κατοίκους του Διαλεκτού, στον Νέο Ξεριά, στον Παλαιό Ξεριά και τον Γέροντα να εκκενώσουν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως έχουν καεί σπίτια.

Πυρκαγιά όμως καίει και στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ψαχνών Ευβοίας. Ήδη έχει σταλεί 112 για όσους βρίσκονται στην περιοχή Νέας Αρτάκης και Βατώντα, να εκκενώσουν προς Χαλκίδα.

Φωτιά ξέσπασε και σε χορτολιβαδική έκταση στην Κύθνο. Το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση από τον όρμο Σκύλος προς Δρυοπίδα, ενώ απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα από παραλία με ιδιωτικά σκάφη.

Δείτε τον live χάρτη της NASA εδώ

Χάρτης με πυρκαγιές


Πηγή