Αρκάς: Καθηλώνει το νέο σκίτσο για τις φωτιές

August 22, 2023

Αρκάς: Καθηλώνει το νέο σκίτσο για τις φωτιές


Διαφ.

Η καλημέρα του Αρκά

 

Με ένα ακόμη σκίτσο για τις φωτιές που σαρώνουν τη χώρα, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, καμένα δάση, σπίτια και περιουσίες, μας καλημερίζει σήμερα ο Αρκάς.

Το σκίτσο είναι αφιερωμένο στα ζωάκια, στις πυρόπληκτες περιοχές και ραγίζει καρδιές.

«Οι εντελώς αθώοι» γράφει ο Αρκάς, έχοντας ζωγραφίσει ένα σκυλάκι να τρέχει να σωθεί από τις φλόγες.

Οδηγίες για τον απεγκλωβισμό ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Παράλληλα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον Δήμο Γαλατσίου και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε ξανά για την άψογη συνεργασία. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από πού παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Όσον αφορά παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί της μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.


Πηγή