Ραγδαίες εξελίξεις στον Έβρο: Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον άνδρα που κλείδωσε μετανάστες & τους κατηγόρησε για εμπρησμό

August 23, 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στον Έβρο: Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον άνδρα που κλείδωσε μετανάστες & τους κατηγόρησε για εμπρησμό


Διαφ.

Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει στα χέρια της πολίτες που “συνέλαβαν” μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, το βίντεο, με τους «πολιτοφύλακες» να έχουν «συλλάβει» μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή και τους κατηγορεί για τις φωτιές, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τις τελευταίες ώρες.

Αλβανός κατηγορεί μετανάστες για τη φωτιά στον Έβρο

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο, αναφέρει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια», τα οποία βρίσκονται κλειδωμένα στην καρότσα ενός τρέιλερ και κατηγορεί τους μετανάστες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακούγεται να υπογραμμίζει «κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, άνδρες της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας της πόλης τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο, ενώ προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών και οι τρεις παραπέμπονται στην ελληνική δικαιοσύνη.

Επίσης, επισημαίνεται ότι το συμβάν σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Όπως σημειώνεται, η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η ΕΛ.ΑΣ αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο


Πηγή