Ήρωες χωρίς μπέρτα: Πυροσβέστης βοηθά συνάδελφό του μέσα στις φλόγες της Πάρνηθας – Συγκλονιστικές εικόνες

August 24, 2023

Ήρωες χωρίς μπέρτα: Πυροσβέστης βοηθά συνάδελφό του μέσα στις φλόγες της Πάρνηθας – Συγκλονιστικές εικόνες


Διαφ.

Καθημερινοί ήρωες: Βαθιά συγκίνηση προκαλούν οι στιγμές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες από το επικίνδυνο μέτωπο της Πάρνηθας. Καθώς η φωτιά αναζωπυρώνεται δύο αληθινοί ήρωες πυροσβέστες, απομακρύνονται μόλις ελάχιστα από την καυτή αγκαλιά της, έτσι ώστε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο που το είχε ανάγκη.

Καθημερινοί ήρωες: Άνιση μάχη με τις φλόγες

Ο φακός του Κώστα Καρατζά, για λογαριασμό του πρακτορείου Intime, αποτυπώνει το απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο αναγκάζονται να επιδείξουν ηρωική προσπάθεια οι πυροσβέστες. Το πώς διασχίζουν τη γραμμή του κινδύνου, σε μια αντίξοα πραγματικότητα, αποτυπώνεται με ειλικρίνεια και συναίσθημα.

Με τον κίνδυνο κυριολεκτικά αγκυρωμένο στις ψυχές τους, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις φλόγες με αποφασιστικότητα. Εκείνοι και οι εθελοντές, μαζί με τους αστυνομικούς που βρίσκονται σε πρώτη γραμμή, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές σε αυτήν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των περιοχών που απειλούνται.

Οι πυκνοί καπνοί πλήττουν τα μάτια τους, η αναπνοή τους γίνεται μια πρόκληση, ωστόσο, η αποφασιστικότητα δεν υποχωρεί. Όπως φαίνεται στις συγκλονιστικές αυτές εικόνες, ένας πυροσβέστης έχει καθίσει στο έδαφος, ενώ ένας συνάδελφός του προσφέρει του οποία βοήθεια μπορεί.

Πυροσβέστης βοηθά συνάδελφό του μέσα στις φλόγες της Πάρνηθας


Πηγή