Συγκλονίζει η Πέννυ Μπαλτατζή: «Αν έφερνα στη ζωή ένα παιδί εγκεφαλικά νεκρό, ο πόνος θα ήταν μεγαλύτερος»

August 24, 2023

Συγκλονίζει η Πέννυ Μπαλτατζή: «Αν έφερνα στη ζωή ένα παιδί εγκεφαλικά νεκρό, ο πόνος θα ήταν μεγαλύτερος»


Διαφ.

Στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά ειλικρινούς συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Hello, η Πέννυ Μπαλτατζή αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης και τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετώπισε. Η γνωστή τραγουδίστρια μοιράστηκε ανοιχτά τις στιγμές αβεβαιότητας  που ένιωθε κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου της ζωής της, αλλά και λόγο της δύσκολης απόφασης που πήρε.

Πέννυ Μπαλτατζή: Τα όσα ανέφερε

«Γέννησα το πρώτο μου μωρό στους 6μιση μήνες εγκυμοσύνης, καθώς το παιδί δεν μεγάλωνε σωστά. Από την προτελευταία εξέταση στην τελευταία, το παιδί είχε παραμείνει στο ίδιο μέγεθος. Δεν μπορούσα να ρισκάρω και να πάρω στα χέρια μου τη ζωή ενός παιδιού που δεν θα επιβίωνε», δηλώνει η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Ο πόνος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν έφερνα στη ζωή ένα παιδί εγκεφαλικά νεκρό. Δεν θα το ήθελα. Έπειτα, αντιμετώπισα ένα εξωμήτριο και μετά ακολούθησαν άλλα τρία παλίνδρομα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν μου στοίχισαν αυτές οι καταστάσεις. Όμως, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχεται μια ματαίωση που σε μηδενίζει. Εκείνη την περίοδο είχα και τη μητέρα μου άρρωστη, οπότε ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Σήμερα, όμως, μιλώντας για αυτά, μπορώ να πω ειλικρινά ότι τα έχω αφήσει πίσω. Είμαι πλέον ευτυχής που ζω αυτή την καθημερινότητα με την οικογένειά μου», εξομολογείται ακόμα.

«Το ότι υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή δεν σημαίνει πως τα παρατάμε. Ακόμα κι αν δεν μπορούσα να κάνω παιδί, είτε θα υιοθετούσα, είτε δεν θα έκανα. Την ανάγκη μου να φροντίσω θα την ανακούφιζα διαφορετικά», τονίζει η γνωστή τραγουδίστρια.

Ο σύζυγός σου πώς αντιμετώπισε αυτή τη συνθήκη που βιώνατε μέχρι να γίνετε γονείς;

«Έδειχνε ψύχραιμος αλλά επηρεαζόταν αρκετά. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και εμείς ως ζευγάρι. Όμως, τελικά είναι πιο δύσκολο να ισορροπήσεις μια σχέση όταν έχεις παιδιά, παρά όταν είναι μόνο του το ζευγάρι», απαντά η Πέννυ Μπαλτατζή.


Πηγή