Μόνο περηφάνια: 3η στον κόσμο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Τερμάτισε με τη Γαλανόλευκη σημαία & ξέσπασε σε λυγμούς

August 24, 2023

Μόνο περηφάνια: 3η στον κόσμο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Τερμάτισε με τη Γαλανόλευκη σημαία & ξέσπασε σε λυγμούς


Διαφ.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στη Βουδαπέστη, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα, για ακόμη μία φορά.

Ειδικότερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τερμάτισε με την ελληνική σημαία στα χέρια, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε παγκόσμιο επίπεδο, έναν χρόνο μετά από τον διπλό θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και τέσσερις ημέρες μετά από την κούρσα της στα 20 χλμ. βάδην

Τρίτη στον κόσμο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμιώτη, με χρόνο 2.43.22, έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, γονάτισε και “λύγισε” από την συγκίνηση.

Η εξαιρετική κούρσα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε μια εξαιρετική κούρσα, όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά και τακτικής, φτάνοντας στον μεγάλο της στόχο.

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς, από το πρώτο χιλιόμετρο, επέλεξε να ακολουθήσει το ρυθμό και να μείνει στις επτά προπορευόμενες αθλήτριες, ενώ περίπου στα μισά, πέντε αθλήτριες έμειναν να διεκδικούν τα τρία μετάλλια.

Μετά το 22ο, οι Πέρεζ και η Γκαρσία “κλείδωσαν” την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με την Ντρισμπιώτη και την Κιγιάνγκ για λίγα ακόμη χιλιόμετρα να πηγαίνουν παρέα και η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε ξεκάθαρα τρίτη, από το 27ο χιλιόμετρο κι έπειτα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά την 4η θέση πέρυσι στο Όρεγκον, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην.

Τρίτη στον κόσμο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη


Πηγή