«Ψυχούλες μου, κοριτσάκια μου γλυκά»: Μελισσοκόμος «αποχαιρετά» με λυγμούς τις μέλισσές του που κάηκαν στον Έβρο

August 24, 2023

«Ψυχούλες μου, κοριτσάκια μου γλυκά»: Μελισσοκόμος «αποχαιρετά» με λυγμούς τις μέλισσές του που κάηκαν στον Έβρο


Διαφ.

Ο μελισσοκόμος, Γιώργος Καραφυλλίδης, με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετά τις μέλισσές του, που κάηκαν στο χωριό Κίρκη, από τη φωτιά στον Έβρο, με το βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook να προκαλεί συγκίνηση.

Η απόγνωση του μελισσοκόμου για τα καμένα μελίσσια του

Ειδικότερα, στο βίντεο, ο μελισσοκόμος περπατάει, κλαίγοντας, ανάμεσα στα καμένα μελίσσια και υπογραμμίζει «μόνο λαμαρίνες έμειναν… Πουλάκια μου… τι τραβήξανε. Κάρβουνα όλα, μόνο τα καπάκια μείνανε».

Ο μελισσοκόμος συγκινεί με τον αποχαιρετισμό των μελισσών του

Ακόμη στο βίντεο ακούγεται ο μελισσοκόμος να επισημαίνει «ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσο μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσας θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου».

Η συγκινητική ανάρτηση μελισσοκόμου

Συγκινητική ανάρτηση μελισσοκόμου

Όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη (με ευθύνη και στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου), Δημήτρης Πανταζής, στην περιοχή, από τη φωτιά στον Έβρο,  έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απανθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες, με τον κ. Πανταζή να σημειώνει ότι «πρόκειται για τεράστια καταστροφή».


Πηγή