Ένας αληθινός ήρωας: Ο Τάσος Μπαλάσκας έχασε την σύζυγό του στην Καππαδοκία & έσωσε δεκάδες ζωές στην Πάρνηθα

August 24, 2023

Ένας αληθινός ήρωας: Ο Τάσος Μπαλάσκας έχασε την σύζυγό του στην Καππαδοκία & έσωσε δεκάδες ζωές στην Πάρνηθα


Διαφ.

Ο Τάσος Μπαλάσκας, που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, πριν από τρεις μήνες, όταν προσπαθούσε να φέρει στην Ελλάδα τη σορό της γυναίκας του, που έχασε τη ζωή της στην Καππαδοκία από ανεύρυσμα, είναι ένας από τους εθελοντές που έδωσαν μάχη με τις φλόγες, στη φωτιά στην Πάρνηθα, προκειμένου να σώσουν τα ζώα που είχαν εγκλωβιστεί.

Ο Τάσος Μπαλάσκας θέλει να αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά του

Όπως υπογράμμισε ο φωτογράφος, ο οποίος έσωσε πολλά ζώα από τη φωτιά στην Πάρνηθα, «ήμουν ανέκαθεν εθελοντής, έχω μάθει να προσφέρω όπου απαιτείται, όπου υπάρχει ανάγκη για βοήθεια, είτε σε συνάνθρωπο, σε συμπολίτη στη γειτονιά μου, είτε σε ζώα. Ιδίως σε τέτοιες καταστάσεις, που αυτά είναι ανήμπορα και καταδικασμένα. Και ο εθελοντισμός, όμως, με έχει βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές μου, με βοηθά και τώρα που αντιμετωπίζω την πρόσφατη απώλεια της Αλεξάνδρας, της συζύγου μου. Άλλωστε είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Θέλω από τη μία το παράδειγμά μου να είναι οδηγός και για αυτά, να τρέχουν προς βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται, και από την άλλη να νιώθω την ασφάλεια πως αν αυτά χρειαστούν κάποια στιγμή ένα στήριγμα, θα βρεθεί ένας άνθρωπος δίπλα τους να τους σταθεί».

Ο Τάσος Μπαλάσκας στη φωτιά της Παρνηθας

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μπαλάσκας είχε επισημάνει στο protothema.gr τις δραματικές στιγμές που βίωσε στην Τουρκία, πριν από τρεις μήνες, όταν ξαφνικά έχασε την σύζυγο του κι ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι αναψυχής.

«Τον τελευταίο καιρό η Αλεξάνδρα αισθανόταν κάποιους πονοκεφάλους και η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε μπει στην διαδικασία για κάποιον ιατρικό έλεγχο γιατί ήταν καλά. Όπως έμαθα όμως από το νοσοκομείο εδώ, προέκυψε ανεύρυσμα το οποίο επιβαρύνθηκε από το ταξίδι μας, γιατί αλλάξαμε δυο πτήσεις.

Το ανεύρυσμα προφανώς “έσκασε” το βράδυ που φτάσαμε. Ήρθαμε Καππαδοκία μεσημέρι, όλο το απόγευμα κοιμόταν και κάποια στιγμή που σηκώθηκε έπεσε και χτύπησε. Την παρέλαβε ασθενοφόρο κι αμέσως την πήγαμε νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Από τη στιγμή που η σύζυγος του φωτογράφου βρέθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο και μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Τάσος Μπαλάσκα μάταια προσπαθούσε να συνεννοηθεί, καθώς δεν μπορούσε να βρει κάποιον να μιλάει αγγλικά ή ελληνικά, αφού ακόμα κι ο γιατρός που την είχε αναλάβει, μιλούσε μόνο τουρκικά.


Πηγή