Στην εισαγγελία οι 13 μετανάστες που κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο – Πήραν προθεσμία οι 8

August 25, 2023

Στην εισαγγελία οι 13 μετανάστες που κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο – Πήραν προθεσμία οι 8


Διαφ.

Συνολικά 13 μετανάστες κατηγορούνται για τις φωτιές στον Έβρο και οδηγούνται στην Εισαγγελία της Αλεξανδρούπολης.

Πριν από τρεις ημέρες σάλος είχε γίνει με βίντεο που αποκάλυπτε πως ένας άνδρας είχε φυλακίσει 13 μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής μέσα σε ένα τρέιλερ. Σύμφωνα με το e-evros.gr αυτοί οι 13 άνδρες ευθύνονται για τις φωτιές στην περιοχή.

Επομένως, οι πέντε από τους 13, βρίσκονται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Οι υπόλοιποι 8 μετανάστες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, για παράνομη είσοδο στην χώρα, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε και κατά του επιχειρηματία και των δύο Ελλήνων που ήταν μαζί του, και οι οποίοι αφού «συνέλαβαν» τους μετανάστες στον Έβρο τους κλείδωσαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου και μιλούσαν απαξιωτικά γι’ αυτούς σε βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τρεις τους αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για την διάπραξη των εγκλημάτων, της βιαιοπραγίας, ή διχόνοιας με ρατσιστικά κίνητρα, αρπαγής με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεσης σε κίνδυνο και για την παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.


Πηγή