Κλείδωσε: Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους, χρέωση για όσους χρησιμοποιούν την παλιά, όλες οι αλλαγές

August 26, 2023

Κλείδωσε: Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους, χρέωση για όσους χρησιμοποιούν την παλιά, όλες οι αλλαγές


Διαφ.

Νέες ταυτότητες: Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε, καθώς η αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας θα είναι υποχρεωτική για όλους το 2026. Με αυτό τον τρόπο. η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αρνητών, οι οποίοι συρρέουν κατά δεκάδες στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας.

Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους το 2026

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κυβέρνηση έχει στα «σκαριά» μια σειρά από μέτρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικές πηγές :

  1. Υπό εξέταση η υποχρεωτική αλλαγή της ταυτότητας από το 2026.
  2. Υποχρεωτική η νέα ταυτότητα για ταξίδια στο εξωτερικό από τον Αύγουστο του 2026.
  3. Xρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο.
  4. Δεν ισχύει η 10ετια για τις παλιές ταυτότητες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές ταυτότητες στις νέες δεν είναι τυχαία. Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει η προθεσμία που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δε θεωρούν αξιόπιστες τις ταυτότητες που υπάρχουν έως τώρα και τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν και άρα, από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, δε θα γίνονται δεκτές. Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ θέτουν, ουσιαστικά, θέμα ασφάλειας, αφού κάποιος μπορεί να βγάλει με μια πλαστή ταυτότητα ένα «νόμιμο» διαβατήριο και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το πιθανότερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2026, προκειμένου να αλλάξουν όλοι οι πολίτες τις ταυτότητές τους και αυτό γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα, δε θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές ούτε με το ελληνικό δημόσιο!


Πηγή