Το άλογο πηγαίνει προς τα μπροστά ή προς τα πίσω; Το βίντεο που μπερδεύει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου

August 28, 2023

Το άλογο πηγαίνει προς τα μπροστά ή προς τα πίσω; Το βίντεο που μπερδεύει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου


Διαφ.

Άλογο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποκαλύπτει αν είσαι περισσότερο συναισθηματικός ή περισσότερο λογικός σαν άνθρωπος.

Κάποιοι βλέπουν το άλογο να προχωράει με κατεύθυνση προς τα μπροστά. Άλλοι το βλέπουν να πηγαίνει με κατεύθυνση προς τα πίσω.

Ένα ψυχολογικό τεστ του ψυχοβιολόγου Roger W. Sperry, προκειμένου να καταλάβει ποιο από τα δυο ημισφαίρια επικρατεί στον κάθε εγκέφαλο.

Αν έχεις περισσότερο αναλυτικό μυαλό και μεθοδικό τρόπο σκέψης, με τη λογική να επικρατεί, τότε το πιθανότερο είναι να κυριαρχεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου σου και ενδεχομένως να είσαι αριστερόχειρας. Από την άλλη, αν έχεις την τάση να μιλάς πολύ και να σου αρέσουν οι πιο δημιουργικές δραστηριότητες, τότε το πιθανότερο είναι να επικρατεί το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σου και να είσαι δεξιόχειρας. Αυτό σημαίνει ότι είσαι καλύτερος/η και στο να γράφεις, να διαβάζεις, αλλά και να κάνεις υπολογισμούς.

Η κατεύθυνση που βλέπεις να κινείται το άλογο αποκαλύπτει το ημισφαίριο του εγκεφάλου που επικρατεί

Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου είναι επίσης συνδεδεμένο με: τη λογική, την αλληλουχία, τη γραμμική σκέψη, τα μαθηματικά, τα γεγονότα.

Το δεξί μέρος του εγκεφάλου είναι συνδεδεμένο με: τη φαντασία, την ολιστική προσέγγιση, τις τέχνες, τον ρυθμό και την έκφραση.

Όσοι έβλεπαν το άλογο να προχωράει πίσω, επικρατούσε το δεξί ημισφαίριο στον εγκέφαλο τους και άρα ήταν πιο δημιουργικοί.

Αντίθετα, όσοι έβλεπαν το άλογο να προχωρά με κατεύθυνση προς τα μπρος, επικρατούσε το αριστερό τους ημισφαίριο και άρα ήταν περισσότερο της «λογικής και των πρακτικών ζητημάτων».

Εσύ με ποια κατεύθυνση βλέπεις το άλογο να κινείται; Προς τα μπροστά ή πίσω;

Σημείωση: Στους «δεξιόχειρες» επικρατεί η λειτουργία του αριστερού ημισφαιρίου και στους «αριστερόχειρες» η λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου.


Πηγή