Εικόνες ντροπής στη Λέσβο: Παιδιά βασανiζουν γαϊδουράκια σε αυτοσχέδιους αγώνες & οι γονείς φωνάζουν «δώσε, πιο δυνατά»

August 28, 2023

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο: Παιδιά βασανiζουν γαϊδουράκια σε αυτοσχέδιους αγώνες & οι γονείς φωνάζουν «δώσε, πιο δυνατά»


Διαφ.

Σοκ έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει νεαρά παιδιά στην Κώμη Λέσβου να μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε γαϊδουροδρομίες.

Τα γαϊδούρια δέχονται χτυπήματα και μαστιγώνονται από μικρά παιδιά που παίρνουν μέρος στον «αγώνα».

Μία γυναίκα διαμαρτύρεται για τις σκηνές βίας που εκτυλίσσονται μπροστά της, αλλά οι υπόλοιποι της λένε να σταματήσει. Κάποιοι μάλιστα καταγράφουν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ωστόσο, κανείς δεν ευαισθητοποιείται. Κανείς δεν κάνει κάτι για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει. Η Λέσβος συζητάει τα όσα έγιναν με φιλοζωικές να ζητούν να χυθεί άπλετο φως για τις συνθήκες που διοργανώθηκε η αυτοσχέδια «γαϊδουροδρομία».

Τα παιδιά κρατούν βίτσες και μαστιγώνουν τα ζώα για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι η στάση των γονέων και άλλων ενηλίκων που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουυν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

Στο βίντεο που προκαλεί σάλο, μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια και οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης, θα προβεί σε καταγγελία σήμερα στην αστυνομία και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ιωσήφ Μποτετζάγια να επιβληθούν κυρώσεις εκεί που πρέπει, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονται πολλά άτομα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, μεταξύ αυτών για το ποιος έδωσε την άδεια να γίνουν αυτοί οι «αγώνες», ποιοι είναι οι γονείς των παιδιών καθώς και σε ποιόν ανήκουν τα γαϊδουράκια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιο ζώο συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμο και από τον κτηνίατρο. Το περιστατικό συνέβη στην Κώμη Λέσβου και διοργανώθηκε από τον Ιππικό Σύλλογο.


Πηγή