Κραυγή αγωνίας από πυροσβέστη, πρώην παίκτη του Survivor: « Ρισκάραμε τη ζωή μας για όλους και σε 1,5 θα είμαστε άνεργοι»

August 30, 2023

Κραυγή αγωνίας από πυροσβέστη, πρώην παίκτη του Survivor: « Ρισκάραμε τη ζωή μας για όλους και σε 1,5 θα είμαστε άνεργοι»


Διαφ.

Ο Γιάννης Τσολάκης, που έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στο Survivor, ξέσπασε για τις πυρκαγιές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Τσολάκη για τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη

Όπως υπογράμμισε ο εποχικός πυροσβέστης στην εκπομπή “Καλοκαίρι #Yes” «σήμερα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι λίγο καλύτερα. Εγώ εργάζομαι ως πυροσβέστης στις φωτιές της Αθήνας, αλλά ήρθα στην Αλεξανδρούπολη, τον τόπο καταγωγής μου, για να παντρευτώ. Δεν ξέρω βέβαια αυτό πώς θα γίνει κι αν μπορώ να είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον ανθρώπινο πόνο που συναντάμε εδώ πέρα. Έχουμε οργή μέσα μας, στενοχώρια, λύπη… Όλα αυτά τα πράγματα μάς έχουν κάνει να τα βλέπουμε αλλιώς. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες κι όταν βλέπεις μία περιφέρεια μαύρη πλέον, σε πιάνει οργή και αγανάκτηση. Είναι όλα μαύρα».

Έξαλλος ο Γιάννης Τσολάκης με την έλλειψη πυροσβεστών

Και συμπληρώνει ο Γιάννης Τσολάκης «φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να εξοπλίσουμε ξανά την πυροσβεστική. Να πάρουμε ξανά κόσμο στην πυροσβεστική. Πόσα χρόνια πρέπει να καίγεται αυτή η χώρα για να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάρουμε κόσμο σε μία πυροσβεστική που έχει 3.600 κενά από οργανικά χέρια. Όλοι αυτοί οι πυροσβέστες που βλέπετε με τις μπεζ στολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ρισκάρουν τη ζωή τους, και στους οποίους ανήκω κι εγώ, σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν γίνονται οι εργασίες που πρέπει τον χειμώνα για το καλοκαίρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της εκπομπής του έδωσε τις πιο θερμές ευχές, αφού παντρεύεται και βαφτίζει το πρώτο του παιδί, το οποίο είναι πέντε μηνών.

Έξαλλος ο Γιάννης Τσολάκης


Πηγή