Σπαράζουν οι γονείς πάνω από το μικρό, λευκό φέρετρο: Θρήνος στην κηδεία του 3χρονου Γιαννάκη που πνίγηκε από σταφύλι

August 31, 2023

Σπαράζουν οι γονείς πάνω από το μικρό, λευκό φέρετρο: Θρήνος στην κηδεία του 3χρονου Γιαννάκη που πνίγηκε από σταφύλι


Διαφ.

Το τελευταίο αντίο στον 3χρονο Γιαννάκη που πνίγηκε από ρώγες σταφύλι είπαν σήμερα οι γονείς του στον Ιερό Ναό τριών Ταξιαρχών στην Τήνο.

Μέσα σε κλίμα, οδύνης και πόνου, η οικογένεια και οι συγγενείς του παιδιού αδυνατούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Η λύπη και ένα ατέλειωτο «γιατί» πλημμύριζαν τον ιερό χώρο του ναού με τους νεαρούς γονείς βυθισμένους σε βουβό πόνο να αποχαιρετούν με ραγισμένη καρδιά το αγγελούδι τους.

Στον Ιερό ναό Ταξιαρχών Τήνου με προεξάρχοντα τον ποιμενάρχη Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου Δωρόθεο ο οποίος απήυθυνε λόγους πνευματικούς και παρηγοριάς στους γονείς παππούδες γιαγιάδες και στο ποίμνιο του.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ήταν το 3χρονο αγοράκι, όταν έφθασε στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά, οι αστυνομικοί, το μετέφεραν με περιπολικό σε μια ύστατη προσπάθεια να το σώσουν. Ο αγώνας των αστυνομικών και όλο το δραματικό χρονικό της υπόθεσης με τον θάνατο του παιδιού που συγκλονίζει την Τήνο περιγράφεται στην πρώτη καταγραφή της αστυνομίας που παρουσιάζει το newsit.gr.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σήμα: «Την 29η Αυγούστου 2023 και ώρα 09:15 προσήλθε στην υπηρεσία μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του ηλικίας περίπου τριών ετών, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς, διότι όπως ανέφερε ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών.

Αμέσως ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, παρείχε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιού από τον οισοφάγο του παιδιού. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο κέντρο υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας μας.

Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Τήνου όπου το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών τα παιδί απεβίωσε περί την 10:15 ώρα».

«Μας το φέρανε χωρίς αναπνοή»

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό, μιλώντας στο newsit.gr τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας να επαναφερουν το τρίχρονο αγοράκι που πνίγηκε από σταφύλι.

«Μας έφεραν το αγοράκι στις 09:02, αλλά μας το φέρανε χωρίς αναπνοή. Το σκηνικό ξεκίνησε στο σπίτι, το ΕΚΑΒ δεν κλήθηκε αλλά εικάζω ότι επειδή μένουν δίπλα στην αστυνομία, έτσι πελαγωμένοι που ήταν, θα σκέφτηκαν να πάνε εκεί πρώτα. Τα άτομα εκεί είναι εκπαιδευμένα όπως όλα τα σώματα Ασφαλείας για πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί του βγάλανε δύο ρώγες σταφυλιού αλλά συνέχιζε να είναι φραγμένη η αναπνευστική οδός. Μάλλον τα είχε βάλει όλα μαζί, και ήταν τα μεγάλα σταφύλια που έχουν κόκκινο χρώμα».

Όλα κρίθηκαν στα πρώτα τέσσερα λεπτά σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη. «Συνέχισε να μην αναπνέει, το φόρτωσαν το παιδί στο περιπολικό, ήρθαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά τα πρώτα 4 κρίσιμα λεπτά που είναι ο πολύτιμος χρόνος, είχε περάσει. Και δίπλα στο Παίδων να ήταν αυτά τα τέσσερα λεπτά είναι τα κρίσιμα».

Το άτυχο αγοράκι συνολικά έφαγε τέσσερα μεγάλα σταφύλια, με τους γιατρούς να προσπαθούν για να σωθεί ο μικρός Γιαννάκης. «Η παιδίατρος του Κέντρου μας επί μία ολόκληρη ώρα με τους υπόλοιπους, με τον ιδιώτη γιατρό της οικογένειας, τον καρδιοχειρούργο και τέσσερις αγροτικούς γιατρούς ήταν πάνω από το παιδί» αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου και προσθέτει:

«Εμείς βγάλαμε και άλλη μία ρώγα και υπήρχε και άλλη μία ρώγα φραγμένη στην τραχεία. Ηταν τέσσερις συνολικά. Δεν μπορούσαμε καν να του δώσουμε οξυγόνο. Κάποια στιγμή κατάφεραν με ένα σωληνάκι οι γιατροί αλλά ήταν αργά για το παιδάκι. Ήταν απέλπιδες οι προσπάθειές μας, έπεσε σε πένθος όλο το νησί».


Πηγή