Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια της μητέρας του 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

August 31, 2023

Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια της μητέρας του 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»


Διαφ.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τήνος, όπου το πρωί της Τρίτης, ένα αγοράκι 3,5 ετών έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι.

Το παιδί φέρεται να κατέρρευσε μπροστά στην νταντά που το πρόσεχε, τρώγοντας αμέριμνο σταφύλι στην κατοικία της οικογένειας. Δύο ρώγες είχαν σφηνωθεί στον λαιμό του παιδιού, με αποτέλεσμα να χάσει σφυγμό.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της, η νταντά ακαριαία ειδοποιεί τον πατέρα του τρίχρονου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην επιχείρηση που διατηρεί με ποδήλατα.

Ο πατέρας σε κατάσταση αμόκ το μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται μια ανάσα από το σπίτι. Ζητά βοήθεια από τους αστυνομικούς οι οποίοι πέφτουν πάνω στο παιδί και με μαλάξεις αρχίζουν να βγάζουν από το στόμα του παιδιού ρώγες από σταφύλι.

“Προφανώς εικάζω χωρίς να το ξέρω, επειδή μένουν οι γονείς το σπίτι είναι δίπλα στην αστυνομία και πήγανε κατευθείαν στην αστυνομία. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι εκπαιδευμένα ήδη κάνανε τις πρώτες προσπάθειες κάρπα και περαιτέρω. Βγάλανε δύο ρώγες σταφύλι”, είπε ο Γιώργος Βασιλάκης, πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, στο Mega.

Στη συνέχεια, περιπολικό μεταφέρει το παιδί στο Κέντρο Υγείας του νησιού, εκεί όπου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

“Σε εμάς το παιδάκι ήρθε 9:02. Το έφερε η αστυνομία, το έφερε δίχως αναπνοή. Είχε και άλλες ρώγες στην τραχεία. Υπάρχει και μία ρώγα που είναι σφηνωμένη στην τραχεία κάτω που δεν μπόρεσε να βγει με τίποτα. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες, επί μία ώρα, δύο παιδίατροι, καρδιολόγος, 4 αγροτικοί γιατροί, ήταν από το παιδί”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Σε κατάσταση σοκ είναι οι δύο νέοι γονείς που αναγκάζονται να κηδέψουν το μόλις 3,5 ετών αγγελούδι τους, που πέθανε με τόσο άδικο και απροσδόκητο τρόπο.

“Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω”, είπε η μητέρα του παιδιού στην εκπομπή “Live News” του Mega.

“Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας”, είπε.

“Το μαγαζί του άντρα μου είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω”, ανέφερε.

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον Πειραιά παρουσία των γονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “LIVE NEWS”, γίνονται στοχευμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

“Το μόνο που μπορώ να πω πριν βγει το πόρισμα γιατί δεν είμαι σίγουρη για κάτι, είναι ότι άλλο μας είπαν στο Κέντρο Υγείας και άλλο ο ιατροδικαστής. Όταν θα βγει το πόρισμα θα ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι”, είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε πως ιατροδικαστικώς διερευνήθηκε και έγιναν και κάποιες στοχευμένες δειγματοληψίες για διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων όπου θα διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε ο θάνατος.

“Βρήκαμε τα περιθανάτια ευρήματα, και αναμένουνε και κάποια άλλα αποτελέσματα ώστε να υπάρχει μία αντικειμενική αιτία θανάτου που θα βασίζεται σε εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν τα γεγονότα αλλά διερευνώνται κάποια πράγματα. Εξήγησα κάποια πράγματα και στην οικογένεια και επιφυλάσσομαι από το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις. Δεν αμφισβητείται κάτι από αυτά που έχουμε πει. Πρέπει να διερευνηθούν όλα τα αίτια διότι σε παιδιά 4 ετών γίνεται συχνά να συμβεί αλλά πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια. Δεν πεθαίνουν όλα τα παιδιά αλλά γίνεται συχνά και σε παιδιά και σε ανθρώπους. Όλα θα απαντηθούν με τις στοχευμένες εξετάσεις. Αλλά οι εξετάσεις αυτές θέλουν χρόνο για να βγουν”.

Η κηδεία του τρίχρονου παιδιού τελείται σήμερα στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών που βρίσκεται στη Χώρα του νησιού.

Το δράμα της οικογένειας

Συγχωριανή της οικογένειας έκανε λόγο για μία εξαιρετική οικογένεια με δύο παιδάκια.

“Στο κέντρο υγείας δεν υπήρχε παιδίατρος και το παιδί το ανέλαβε ένας έμπειρος παθολόγος του νησιού. Η μητέρα έχασε πολύ πρόσφατα τον αδελφό της και ο πατέρας έχασε τη μητέρα του. Όλα αυτά το τελευταίο τρίμηνο. Όλος ο κόσμος συμπαραστέκεται στην οικογένεια”, τόνισε η συγχωριανή στον ΣΚΑΪ.


Πηγή