Κώστας Φαλελάκης: «Είμαι άθεος, ο Μηνάς Χατζησάββας δεν υπάρχει πουθενά, δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό & μεταθανάτιο»

August 31, 2023

Κώστας Φαλελάκης: «Είμαι άθεος, ο Μηνάς Χατζησάββας δεν υπάρχει πουθενά, δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό & μεταθανάτιο»


Διαφ.

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε ο Κώστας Φαλελάκης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην τέφρα του αείμνηστου ηθοποιού και επί χρόνια συντρόφου του, Μηνά Χατζησάββα εξηγώντας πως σαν άθεος δεν πιστεύει σε τίποτα μεταφυσικό και μεταθανάτιο.

Έχεις την τέφρα του Μηνά στο σπίτι σου;

Είναι πολύ μακάβριο κάτι τέτοιο. Η τέφρα του Μηνά είναι σκορπισμένη στο κτήμα της αδελφής του, στα Πολιτικά Ευβοίας, που του άρεσε πολύ όπως σου ανέφερα. Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά κι έτσι αναγκάζομαι κάθε φορά που τον χρειάζομαι, που μου λείπει, να τον επινοώ. Όταν τον χρειάζομαι, υπάρχει αυτούσιος και ολόκληρος, συνδιαλέγεται μαζί μου… Με αγαπάει, όπως τον αγαπάω κι εγώ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι κάπου υπάρχει γύρω σου μεταφυσικά;

Είμαι άθεος, όπως ήταν και ο Μηνάς. Δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό και μεταθανάτιο, όμως κάποιες αισθήσεις που είναι άυλες μένουν και είναι ο λόγος που πιστεύω ότι υπάρχω στη ζωή. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως η παρουσία του Μηνά είναι πιο παρούσα από ποτέ. Η αγάπη μπορεί να είναι άυλη έννοια, αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο εκτόπισμα στην πραγματικότητα. Επομένως είναι ύλη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτό το εκτόπισμα το νιώθω και ήταν από τις αιτίες που εξακολουθώ να είμαι στη ζωή.


Πηγή