Καίει λίπος, προστατεύει την καρδιά: 7 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι θεραπεύονται με νερό & λεμόνι

August 31, 2023

Καίει λίπος, προστατεύει την καρδιά: 7 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι θεραπεύονται με νερό & λεμόνι


Διαφ.

Το νερό με λεμόνι, αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, θεωρείται το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας, καθώς ενυδατώνει τον οργανισμό, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βοηθά στην πέψη, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη που προσφέρει.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ, βιταμίνη C και πολυφαινόλες. Ένα λεμόνι παρέχει περίπου 31 mg βιταμίνης C, δηλαδή το 51% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Ειδικά η φλούδα του λεμονιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Τα οφέλη όταν καταναλώνουμε νερό με λεμόνι

Απώλεια βάρους

Το νερό με μερικές σταγόνες στυμμένου λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το εκχύλισμα λεμονιού έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιδράσεις στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του λίπους και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ενισχύει την ανοσία

Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και να βελτιώσουν την απορρόφηση σιδήρου.

Υγεία της καρδιάς

Η κατανάλωση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έχει σχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο που είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πέτρες στα νεφρά

Το κιτρικό οξύ των λεμονιών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξουμε πέτρες στα νεφρά. Πάντως, ενώ ορισμένες έρευνες έχουν εντοπίσει μια σχέση μεταξύ του χυμού λεμονιού και της πρόληψης της πέτρας στα νεφρά, άλλες έρευνες δεν έχουν βρει καμία σχέση.

Χοληστερίνη

Η προσθήκη λεμονιού στο φαγητό μας συνιστάται στη διατροφή κατά της χοληστερίνης και γενικά για την καλύτερη υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.

Πονόλαιμος

Έχει αντιβακτηριακή δράση και θεωρείται πως βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, τον πονόλαιμο και την αμυγδαλίτιδα.

Αναιμία

Τα λεμόνια περιέχουν λίγο σίδηρο, αλλά προλαμβάνουν την αναιμία βελτιώνοντας την απορρόφηση του σιδήρου από τις φυτικές πηγές. Λόγω όμως της όξινης φύσης τους, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Νερό με λεμόνι οφέλη


Πηγή