Έβγαλαν σέλφι και πόζαραν «μαζί του»: Χαμογελαστά στο μνήμα του Γιάννη Φλωρινιώτη τα παιδιά του – «Θα ζεις πάντα!»

September 5, 2023

Έβγαλαν σέλφι και πόζαραν «μαζί του»: Χαμογελαστά στο μνήμα του Γιάννη Φλωρινιώτη τα παιδιά του – «Θα ζεις πάντα!»


Διαφ.

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που ο Γιάννης Φλωρινιώτης άφησε την τελευταία του πνοή και παράλληλα άφησε και την οικογένειά του.

Σήμερα, στο Κοιμητήριο Σχιστού βρέθηκαν η Άννα και ο Νίκος Φλωρινιώτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον τάφο του πατέρα τους, βγάζοντας selfie με φόντο το μνήμα του γνωστού τραγουδιστή.

Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη επισήμανε με ανάρτησή του στο Instagram ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τον θάνατο του καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

“Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες που μας άφησες πατέρα μας!!! Αλλά θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας!!” έγραψε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο και την αδερφή του να ποζάρουν στο νεκροταφείο, μπροστά από την φωτογραφία που έχει τοποθετηθεί στην τελευταία κατοικία του Γιάννη Φλωρινιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο performer άφησε τη τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Αποστολίδης και η καταγωγή του ήταν ποντιακή.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, ενώ στα 16 του άρχισε τις εμφανίσεις με ένα λαϊκό συγκρότημα που είχαν φτιάξει πέντε άτομα και έκανε περιοδείες στην ελληνική επαρχία. Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών, ενώ ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”.

Αργότερα, ο Γιάννης Φλωρινιώτης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης – ενώ τραγούδησε και δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας, χορεύοντας και δημιουργώντας μία νέα περσόνα, ξεχωριστή για την αθηναϊκή νύχτα, ντυμένος πάντα εκκεντρικά, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό. Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου με μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος δίσκος “Γιορτή Αγάπης” γίνεται πλατινένιος. Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το “Πειράζει που είμαι φίρμα”, “Τάκα τάκα” κ.ά..


Πηγή