Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Χαμός μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για τη τραγωδία στον Πειραιά

September 7, 2023

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Χαμός μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για τη τραγωδία στον Πειραιά


Διαφ.

Για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά, που όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» και κατέληξε στη θάλασσα, έκανε λόγο ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Open.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δηλώσεις: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε χαρακτηριστικά στο Open: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που είδαμε, είναι μια εικόνα φρίκης. Αισθάνομαι συντετριμμένος και για το θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας […] Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός ισχυρίστηκε πως εκτός από την οικογένεια του άτυχου 36χρονου που θρηνεί, υπάρχουν κάποιοι που θρηνούν και για τους κατηγορούμενους.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού, ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι «ο ύπαρχος ήταν μπροστά» και επιβεβαίωσε ότι «ο καπετάνιος σε αυτά τα πλοία έχει εικόνα του καταπέλτη» απ’ όπου έπεσε ο 36χρονος.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του πλοίου παρ’ όλο που ο 36χρονος ήταν μέσα στη θάλασσα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Συνήθως δε χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες κατηγορίες και επικοινωνίες ανθρώπων που είπαν ότι είδαμε να τον σπρώχνουν στη θάλασσα».


Πηγή