Τους έβαλε στη θέση τους με λίγες λέξεις: Η Νένα Χρονοπούλου είπε για τα παιδιά ΑμεΑ όσα έπρεπε να ακουστούν

September 7, 2023

Τους έβαλε στη θέση τους με λίγες λέξεις: Η Νένα Χρονοπούλου είπε για τα παιδιά ΑμεΑ όσα έπρεπε να ακουστούν


Διαφ.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έριξαν στη θάλασσα και η Νένα Χρονοπούλου με μία ανάρτησή της στα social media ξέσπασε.

Η ανάρτηση της Νένας Χρονοπούλου

Ένας άνθρωπος με νοητική υστέρηση παραμένει πάντα παιδί, και η συμπεριφορά του είναι αυτή που “προδίδει” την ιδιαιτερότητα του.

Όποιος τοποθετείται σε επαγγελματική θέση που έχει άμεση επαφή με το κοινό, οφείλει να έχει ικανότητα “διάκρισης” και λόγω εμπειρίας αλλά πάνω απ’ όλα λόγω ανθρωπιάς για να αντιμετωπίσει ανάλογα έναν άνθρωπο με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.

Αν’ αυτού σ’ αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ (γιατί ο άνθρωπος με νοητική υστέρηση μένει πάντα παιδί), σε κεντρικά λιμάνια και μετά ταξιδεύουμε σα να μην τρέχει τίποτα !!!

Δίχως να ειδοποιήσουμε το λιμενικό…

Δίχως να φωνάξουμε βοήθεια…

Δίχως να σταματήσουμε το καράβι…

Δίχως να μας νοιάξει ότι ένας άνθρωπος πνίγεται στα απόνερα…Όποιος και να είναι αυτός…

Δίχως να του ρίξουμε ένα σωσίβιο…

Αλλά και γιατί να του το δώσουμε αφού δεν έπεσε από μόνος του, κάποιοι του επιτέθηκαν και τον έσπρωξαν…Σ’ αυτή τη χώρα, χάθηκε το φιλότιμο…

Βλέπουμε το “θάνατο” σαν κάτι φυσικό ακόμα και όταν τον έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι…

Σ’ αυτή τη χώρα κάποτε γεννιόντουσαν φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και σήμερα κλωνοπιούνται μέσω της ατιμωρησίας δολοφόνοι…

ΥΓ. Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο καπετάνιος !

ΥΓ2. Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι στους ΑμεΑ.

ΥΓ3. Εύχομαι και ελπίζω να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και όλες οι περιπτώσεις που αφορούν τους ΑμεΑ, με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που αντιμετωπίζονται όσοι κακοποιούν τα ζώα…

Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές είναι αυστηρότερες από εκείνες που υπάρχουν για τους ανθρώπους…

ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !


Πηγή