«Βοήθεια, πνιγόμαστε»: Εφιαλτικές εικόνες στην Καρδίτσα, ανέβηκαν στις στέγες σπιτιών για να σωθούν – Η δημόσια έκκληση

September 7, 2023

«Βοήθεια, πνιγόμαστε»: Εφιαλτικές εικόνες στην Καρδίτσα, ανέβηκαν στις στέγες σπιτιών για να σωθούν – Η δημόσια έκκληση


Διαφ.

Δραματική είναι η κατάσταση στον κάμπο της Καρδίτσας, με τα γύρω χωριά να έχουν σχεδόν όλα πλημμυρίσει.

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

“Βοήθεια πνιγόμαστε”

Ακροατές από την περιοχή περιγράφουν στον ΣΚΑΙ μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζητούν βοήθεια.

Στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε και ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας Γιώργος Σακελλαρίου, ο οποίος είπε ότι έχει πλημμυρίσει το χωριό και έκανε λόγο για εγκλωβισμένους.

Όπως είπε, έχει 5.000 κόσμο και το νερό έχει φτάσει το ενάμιση μέτρο, έχει γίνει έκκληση από χθες για βοήθεια, η κατάσταση είναι τραγική.

“Έχουμε μαζευτεί 14 άτομα σε μία οικοδομή για να μην πνιγούμε”

Ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι από τις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

“Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί”, είπε αρχικά.

“Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές”, περιέγραψε ο κ. Τάσος.


Πηγή