Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Με ελικόπτερο Σινούκ οι απεγκλωβισμοί από το πρωί της Παρασκευής (Βίντεο)

September 7, 2023

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Με ελικόπτερο Σινούκ οι απεγκλωβισμοί από το πρωί της Παρασκευής (Βίντεο)


Διαφ.

❗Νέα επιχείρηση διασώσεων από αέρως εγκλωβισμένων σε χωριά της Καρδίτσας από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή.
▪️ Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης έχουν γίνει συνολικά 1.881 διασώσεις.

Στο χωριό Βλοχός βρίσκεται αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού που συντονίζει την επιχείρηση από το έδαφος – Συνεχείς πτήσεις και από δύο ελικόπτερα Agusta Bell-214

Νέα επιχειρήση διασώσεων από αέρως εγκλωβισμένων σε χωριά της Καρδίτσας από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή.

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο Σινούκ το οποίο πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις προς και από το χωριό Βλοχός όπου χθες υπήρξαν δραματικές εκκλησεις για διάσωση.

&

Στο χωριό μεταφέρθηκε αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες σε ομάδες των 33 με την πρώτη να προσγειώνεται στο γήπεδο της Καρδίτσας περίπου στις 9:30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο χωριό από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκονται τέσσερις βάρκες του στρατού και 10 άτομα που έκαναν μετακινήσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Εκτός από το ελικόπερο της Αεροπορίας Στρατού, στην ίδια περιοχή πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις για απεγκλωβισμούς δύο ελικόπτερα Agusta Bell-214.

Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης έχουν γίνει συνολικά 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, με τις 110 να αφορούν διασώσεις από αέρος σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων που πλημμύρισαν και συγκεκριμένα:

-24 (23 και 1 μωρό) άτομα καθώς και 1 σκύλος από Αγία Τριάδα Καρδίτσας

-28 άτομα από Παλαμά Καρδίτσας
-25 άτομα από Μεταμόρφωση Καρδίτσας
-1 άτομο από Κοσκινά Καρδίτσας
-11 άτομα από Ψαθοχώρι Καρδίτσας
-15 άτομα από Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
-4 άτομα από Ερμήτσι Καρδίτσας
-2 άτομα από Αστρίτσα Καρδίτσας.

Ενδεικτικό του επείγοντος της κατάστασης το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι πτήσεις των ελικοπτέρων για διασώσεις από αέρος.

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο) όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι που μετακινήθηκαν σε υψηλότερα σημεία προκειμένου να γλιτώσουν από τα νερά.

Παράλληλα με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αναχωρούν δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο λέμβους τύπου Zodiac και μια 8μελης ομάδα από την Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται.

Πηγή:protothema.

 


Πηγή