Τούμπα όλα με τον 36χρονο Αντώνη: “Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη φύγει το πλοίο”

September 11, 2023
Τα πάντα άλλαξαν με τον 36χρονο Αντώνη: Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήθελα να πέσω και να βοηθήσω, αλλά το πλοίο είχε ήδη φύγει.

Τούμπα όλα με τον 36χρονο Αντώνη: Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη φύγει το πλοίο


Διαφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποπλοίαρχος του Blue Horizon ανέλαβε την ευθύνη για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη. Στην απολογία του, η οποία δόθηκε από το νοσοκομείο, αναφέρεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα γεγονότα, αλλά δεν παραδέχεται τη νομική κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση.

width=1168

Blue Horizon: Απολογήθηκαν και αλλά μέλη του πληρώματος

Νωρίτερα την Κυριακή, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών ακόμα μελών του πληρώματος του πλοίου στην εισαγγελία του Πειραιά. Ο υποπλοίαρχος που παραμένει νοσηλευόμενος στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά από ισχαιμικό επεισόδιο, αντιμετωπίζει πλέον συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Συνεπώς, μετά τις καταθέσεις αυτών των μελών του πληρώματος, αναμένεται να συνεδριάσουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ποινική τους μεταχείριση. Οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο, τον ύπαρχο και τον λοστρόμο του πλοίου, όλοι από τους οποίους υποβλήθηκαν σε απολογητικό υπόμνημα.


Πηγή