«Ήμουν κουρασμένος»: Σάλος με τη δήλωση του Κασσελάκη και την αναφορά του στα Κατεχόμενα ως «κρατίδιο»

September 22, 2023

«Ήμουν κουρασμένος»: Σάλος με τη δήλωση του Κασσελάκη και την αναφορά του στα Κατεχόμενα ως «κρατίδιο»


Διαφ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω ανάρτησής του στο Χ, τα ξημερώματα, προσπάθησε να αιτιολογήσει την αναφορά του στα Κατεχόμενα ως «κρατίδιο».

Ειδικότερα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε την αναφορά αυτή σε κούραση, αϋπνία και στο γεγονός ότι χρειάζεται εξάσκηση στα ελληνικά, κάτι που- όπως υπογράμμισε- είναι θέμα δύο μηνών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αιτιολόγησε τη λέξη “κρατίδιο” για τα Κατεχόμενα

Και συμπληρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης «ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης, για μένα. Αλλά για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι πως ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος του 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, το βράδυ, δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και σημείωσε πως είναι «απαράδεκτο να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Η Έφη Αχτισόγλου αντέδρασε στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει, αναφέροντας «χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους”. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου».


Πηγή