Άκυρος ο συναγερμός: Κατά λάθος το μήνυμα του 112, δεν ισχύει η προειδοποίηση

September 27, 2023
Ακυρώθηκε ο συναγερμός: Από λάθος απεστάλη μήνυμα από το 112, η προειδοποίηση δεν ισχύει.

Άκυρος ο συναγερμός: Κατά λάθος το μήνυμα του 112, δεν ισχύει η προειδοποίηση


Διαφ.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 απέστειλε η Πολιτική Προστασία για τους κατοίκους σε Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας Elias. Το μήνυμα καλούσε όσους το έλαβαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, το έλαβαν και σε περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία σε αρκετούς πολίτες.

Κακοκαιρία Elias: Κατά λάθος το προειδοποιητικό μήνυμα 112 στην Αττική

Συγκεκριμένα, ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος, κάτοικοι της Αττικής σε περιοχές όπως η Εκάλη, ο Γέρακας και η Νέα Φιλαδέλφια, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ηχούσαν τα κινητά στην Αττική είχε λιακάδα, ενώ το μήνυμα καλούσε όσους το έλαβαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, το αλαλούμ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το προειδοποιητικό μήνυμα δεν ήρθε σε όλες της συσκευές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον ίδιο όροφο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο, ορισμένα κινητά άρχισαν να χτυπούν και άλλα όχι.

Κακοκαιρία

Πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος συναγερμό, ενώ η εξήγηση που δίνεται είναι ότι ορισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας έπιασαν το μήνυμα και άλλες όχι με αποτέλεσμα το sms να πάει σε ορισμένους κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Στο γεγονός ότι έγινε λάθος συνηγορεί και το σχεδόν μία ώρα μετά την αποστολή των προειδοποιητικών μηνυμάτων, δεν έχει δημοσιευτεί στον λογαριασμό του 112 στο Facebook.

Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό sms που εστάλη ανέφερε:

“SOS. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/9 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

width=2000


Πηγή