«Κλείδωσαν» τα Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας, οι μήνες με χιόνια & οι ημερομηνίες με πολικές θερμοκρασίες

October 4, 2023

«Κλείδωσαν» τα Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας, οι μήνες με χιόνια & οι ημερομηνίες με πολικές θερμοκρασίες


Διαφ.

Τα μερομήνια προβλέπουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς και δύσκολος, στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Ειδικότερα, τα Μερομήνια «βλέπουν» φέτος έναν δύσκολο χειμώνα, τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στην Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολλές βροχές, το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, ενώ βελτίωση αναμένεται από το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για το φετινό χειμώνα

Ο Οκτώβριο ξεκινά με φθινοπωρινές θερμοκρασίες και φυσιολογικές αυξομειώσεις, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, θα υπάρξει απότομη αλλαγή του καιρού, ενώ προς τα τέλη θα υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές με σύννεφα, αλλά και έντονη βροχή από τα βορειοδυτικά.

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, από πλευράς θερμοκρασιών, ο μήνας θα είναι ήπιος, ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα, θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές και μάλιστα, αναμένεται ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, αλλά στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.


Πηγή