Απλή & καθόλου ψωνισμένη η Εριέττα Κούρκουλου: “Δεν έχω πλούσιους φίλους σαν εμένα. Δουλεύω μέχρι τις 10 το βράδυ”

October 7, 2023

Απλή & καθόλου ψωνισμένη η Εριέττα Κούρκουλου: “Δεν έχω πλούσιους φίλους σαν εμένα. Δουλεύω μέχρι τις 10 το βράδυ”


Διαφ.

Στην επίσημη πρεμιέρα της εκπομπής “Μεγάλη Εικόνα” στο κανάλι MEGA, η Εριέττα Κούρκουλου παραχώρησε μια συνέντευξη που αναστάτωσε τους τηλεθεατές, ανοίγοντας το “ψυχολογικό της αρχείο”, αφηγούμενη τις μνήμες της από τα παιδικά της χρόνια.

Στην αρχή της συνέντευξης, η Εριέττα Κούρκουλου αναφέρεται στην οικονομική ευημερία που χαρακτήριζε την οικογένειά της, ωστόσο, αποκαλύπτει πως ο πατέρας της είχε την επιθυμία να μην αφήσει τα παιδιά του να ζήσουν σε μια φούσκα απομόνωσης από τον πραγματικό κόσμο. Έτσι, επέμενε να τα διδάξει τα βασικά μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου.

Η ζήτημα υγείας του Νίκου Κούρκουλου

Αναφερόμενη στο ζήτημα υγείας του πατέρα της: «Είχε άγχος να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα, δυστυχώς ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να τα δώσει όταν είναι η σωστή ώρα. Στα έξι μου έγινε η επίσημη διάγνωσή του. Ήταν δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πολύ καλός άνθρωπος και πατέρας» ήταν. Συνήθως με ρωτάνε πώς διαχειρίστηκα τον θάνατό του. Το περίεργο είναι ότι εγώ κατάλαβα ότι είναι κάτι μη αναστρέψιμο το βράδυ πριν την ημέρα που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά. Πρέπει να ήταν μία βδομάδα πριν τον θάνατό του. Του λέω: «θα σε δω αύριο μετά τη δουλειά». Μου λέει: «αύριο δεν θα πάω». Δεν φαινόταν όμως κάτι, ήταν πολύ περήφανος άνθρωπος, το κάλυπτε καλά. Όταν μου είπε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, εκεί ξέσπασα για πρώτη φορά, όχι όμως μπροστά του. Εκεί θρήνησα εγώ τον πατέρα μου, γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.»

Τα σχολικά χρόνια της Εριέττας

«Ήμουν άριστη μαθήτρια για πολλά χρόνια και μετά από κοινωνική πίεση άρχισα να χαλάω. Αυτά που περιμένουμε δεν είναι η αλήθεια. Εγώ πήγα σχολείο στο Λάτσειο και ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε ένα σχολείο που είχε το όνομά μου. Δεν είχα ωραία σχολικά χρόνια, δεν κατάφερα να ενταχθώ σε αυτό το περιβάλλον του σχολείου. Δυσκολεύτηκα αρκετά χρόνια για να βρω τη θέση μου. Λόγω επωνύμου, λόγω περιβάλλοντος που είναι πολύ εκτός των δικών μου πιστεύω» είπε η Εριέττα Κούρκολου-Λάτση και μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και το βαρύ επώνυμό και πρόσθεσε:

«Μικρότερη νομίζω ήταν περισσότερο βάρος παρά βοήθεια. Η διαφορετικότητα στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κάτι αποδεκτό. Και εγώ λόγω του επιθέτου μου ήμουν διαφορετική. Ήμουν πολύ ντροπαλή, κλεισμένη στον εαυτό μου, μέσα στα βιβλία, στα ζώα. Δεν ήμουν κοινωνική ως παιδάκι» ολοκλήρωσε.

Η Εριέττα Κούρκουλου και ο κοινωνικός περίγυρος

Αναφερόμενη στον κοινωνικό της κύκλο, η ίδια δηλώνει πως δεν συναναστρέφεται με άτομα παρόμοιας οικονομικής κατάστασης με την ίδια. Επιλέγει να συναναστρέφεται μόνο με «κανονικούς ανθρώπους». «Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς. Έχω την τύχη να έχω έναν κύκλο που συμπεριλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, δεν μου ταιριάζουν. Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχουν μια ζωή που δεν με ευχαριστεί και κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Οι φίλοι μου είναι απλοί.»

«Η αδικία είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ, από μικρή. Έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Βλέπω έναν κόσμο στα μίντια που είναι στημένος και δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μου είναι διαφορετική από τον μέσο Έλληνα αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά. Δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10».

Ο σύντροφος και τα παιδιά

Η Εριέττα Κούρκουλου, όταν ερωτήθηκε για τον σύζυγο της και πατέρα του παιδιού της, αναφέρει πως έκανε αρκετό καιρό να τον βρει. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Ξεκίνησε από το 0 και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι πολύ καλά με τον εαυτό του. Έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντί μου.»

«Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου, δεν υπάρχει κάτι που να με σταματήσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για ένα γονιό να μην μπορεί να το βοηθήσει» ανέφερε για τους γονείς στη «Φλόγα».

Ανέφερε πως η ίδια μεγάλωσε κατά κύριο λόγο με νταντάδες. Την Νόρμα, μια νταντά που θεωρεί δεύτερη μαμά της, και σαν μητέρα η ίδια θα ήθελε να είναι παρούσα για τον γιο της. «Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μία αγκαλιά όταν εκείνος τη χρειάζεται. Αυτό θα ήθελα να καταφέρω και να έρχεται σε μένα όταν τον προβληματίσει κάτι. Θέλω να είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημά του σε εμένα. Σε εμένα η μαμά μου δεν είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημα. Η μαμά μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της, αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και για το τι είναι ικανή να κάνει αν κάποιος πειράξει τα παιδιά της».

Η γέννα του γιου της Νίκου

«Στη γέννα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο Θεός ο ίδιος. Στην όψη της αισθάνομαι ασφάλεια», είπε για τη γέννηση του παιδιού της, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την καισαρική τομή.

«Είμαστε νομίζω η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό καισαρικών τομών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πολλοί γιατροί προκειμένου να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που θέλουν, χρησιμοποιούν τεχνικές μεθόδους τοκετού και οδηγούν τη γυναίκα σε έναν τοκετό που πιο πολύ εξυπηρετεί τους ίδιους, παρά την μητέρα. Για μένα ο τοκετός είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η ενασχόληση με την πολιτική

«Αποφεύγω τις κοινωνικές συναναστροφές, είμαι μόνο με τους ανθρώπους που θέλω να είμαι. Δεν θα κατέβω στην πολιτική, κανένας πολιτικός δεν διοικεί, η χώρα διοικείται από ένα Σύστημα. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από κάποιον, η δύναμή μου είναι ότι δεν εξαρτιώμαι από κανέναν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό ρατσισμού στη Μύκονο

Η Νόρμα, η νταντά από τις Φιλιππίνες βίωσε ρατσισμό στο νησί των ανέμων, και η Εριέττα Κούρκουλου έσπευσε να την υπερασπιστεί. «Έχουμε πολλά φάσματα ρατσισμού και για αυτό δεν μπορείς να τα χτυπήσεις όλα μαζί. Στη Μύκονο έχουν ρατσισμό με όποιον δεν είναι πλούσιος. Κάποιοι επιχειρηματίες, γκαλερίστες, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Θα μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο εκείνη την ώρα. Όποιος ακουμπήσει αυτή τη γυναίκα, μαύρο φίδι που τον έφαγε» αναφέρει αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

«Με έπιασε μια σιχαμάρα από τον τρόπο που μου μίλησε σαν να μη συνέβη τίποτα. Του είπα ότι προσέβαλλε τον άνθρωπό μου, ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε και πήρα την οικογένειά μου. Με κυνηγήσανε για λίγο. Η Νόρμα με ευχαριστούσε με δάκρυα στα μάτια που αντέδρασα. Για να ξορκίσω τα συναισθήματά μου έκανα μια ανάρτηση. Η μαμά μου με πήρε και μου είπε ότι έστειλαν μήνυμα με χίλια συγγνώμη. Δεν αναφέρθηκαν στο γεγονός και είπαν απλά ότι τους ενδιαφέρει η ευτυχία της Εριεττούλας. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτεί πολλές φορές πριν μιλήσει έτσι».


Πηγή