Μαύρα μαντάτα από τον Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή αύριο» – Αλλάζει ο καιρός, πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία

October 16, 2023

Μαύρα μαντάτα από τον Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή αύριο» – Αλλάζει ο καιρός, πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία


Διαφ.

Αλλάζει ο καιρός, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, στη βορειοδυτική Ελλάδα, θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, όπου ενδέχεται να υπάρξουν έντονα φαινόμενα, τις επόμενες ώρες.

Βροχές θα σημειωθούν και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα σήμερα, «όμως δεν θα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση όσο αύριο, Τρίτη» αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN και προσθέτει «όσο πιο νότια, δηλαδή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια, ο καιρός δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά».

Στην Αττική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με συννεφιές, προς τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα.

Σχετικά με τη σημερινή ημέρα, θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες, τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να εντείνονται αργότερα προς τα κεντρικά και βόρεια.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για αύριο, Τρίτη, καθώς απαιτείται μεγάλη προσοχή στα δυτικά και βόρεια, προς τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από Τετάρτη και μετά, το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές, ενώ από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά.

Σε ποιες περιοχές της χώρας αλλάζει ο καιρός


Πηγή