Λάκης Γαβαλάς: “Στα 9 μου χρόνια αισθάνθηκα τη διαφορετικότητά μου. Όταν ντύθηκα τσολιάς για την 25η Μαρτίου”

October 17, 2023

Λάκης Γαβαλάς: “Στα 9 μου χρόνια αισθάνθηκα τη διαφορετικότητά μου. Όταν ντύθηκα τσολιάς για την 25η Μαρτίου”


Διαφ.

Για τη μόδα, τα παιδικά του χρόνια, την αισθητική και άλλα μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό Σουσού», ο Λάκης Γαβαλάς. 

Αρχικά, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας: «Εμένα με λυγίζει όταν δεν μου επιτρέπουν συνθήκες να ολοκληρώσω ένα σκεπτικό. Δεν είμαι τσαρλατάνος, δεν πετάω από τη μία (άποψη) στην άλλη. Γι’ αυτό και με αγαπάει ο κόσμος γιατί είμαι σταθερός στα πιστεύω μου. Το no gender και το diversity και η διαφορετικότητα για εμένα ήταν τρόπος ζωής, από μικρό παιδί, από 8 χρονών. Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι είχα διαφορετικότητα – γιατί το έχουμε πρήξει πια αυτό το θέμα – ήταν όταν στην 25η Μαρτίου με τη στολή του τσολιά και λέω: “Ώπα, τι είναι εδώ;”. Και άρχισα να επεργάζομαι διάφορες εικόνες. Ναι στα 9 χρόνια μου».

«Ο μπαμπάς είχε το μουστάκι, ήταν μάγκας Ηπειρώτης, φορούσε λευκό πουκάμισο, γκρι παντελόνι και εγώ ξαφνικά του είπα: “Μπαμπά, είμαι πιο ωραίος μεαυτό που φοράω”. Μου είπε: “Παιδί μου αυτό είναι εθνικό ένδυμα, δεν μπορείς να το φοράς κάθε ημέρα”. Το φόρεσα για 3 ημέρες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σχετικά με την την πορεία του στον κόσμο της μόδας ανέφερε: «Αγαπάω τα ήθη και τα έθιμα, αγωνίστηκα για την πατρίδα μου με τον δικό μου τρόπο. Γιατί σήμερα βλέπεις εκπομπές που τη μόδα δεν την διαιωνίζουν όπως πρέπει. Ο καθένας έχει μια εμμονή να δείξει το δικό του στυλ».

Σε σχέση με την αλλαγή της αισθητικής στις ημέρες μας, ο Λάκης Γαβαλάς σχολίασε: «Το Ιnstagram [συνέβαλε στο να χαθεί η αισθητική στον τομέα της μόδας στην Ελλάδα]. Παλιά όλοι εμείς που εμποτιστήκαμε στη μόδα, το είχαμε από το περιοδικό, από τον παλιό κινηματογράφο, που ήταν υπέροχος».

«Όταν δεν είσαι artificial, τεχνοποιημένος, είσαι καλύτερος» δήλωσε στο τέλος.


Πηγή