200 τουρίστες τον χρόνο και έκταση 22 km2: Η τρίτη μικρότερη χώρα στον κόσμο είναι ένας άγνωστος επίγειος παράδεισος

October 17, 2023

200 τουρίστες τον χρόνο και έκταση 22 km2: Η τρίτη μικρότερη χώρα στον κόσμο είναι ένας άγνωστος επίγειος παράδεισος


Διαφ.

Το Ναουρού, μπορεί να είναι ένας επίγειος παράδεισος στη Μικρονησία, ωστόσο, ελάχιστοι είναι οι τουρίστες, κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, το εν λόγω νησί καταγράφει κατά μέσο όρο μόλις 200 τουρίστες ετησίως, εξαιτίας της θέσης του νησιού, καθώς είναι αρκετά απομονωμένο, σχεδόν στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Επίσης, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί, καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις και πρέπει να αλλάξεις πολλά αεροπλάνα, ενώ δεν υπάρχουν και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Είναι η τρίτη πιο μικρή χώρα στον κόσμο, μετά το Βατικανό και το Μονακό, με συνολική έκταση 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 11.000 μόνιμων κατοίκων, ενώ διαθέτει απερίγραπτα όμορφες παραλίες, με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και κοραλλιογενείς υφάλους στο βυθό τους, πόλο έλξης για δύτες.

Σχετικά με την ιστορία του, το 1968 απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Αυστραλία. Το κλίμα του είναι τροπικό λόγω της εγγύτητάς του με τη γραμμή του Ισημερινού με σταθερές βροχοπτώσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, καθώς και μέση θερμοκρασία μεταξύ 24ºC και 30ºC.

Το πολίτευμά του είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με κοινοβούλιο που αποτελείται από 18 μέλη και εκλέγεται με ψηφοφορία, ανά τρία χρόνια. Η κυβέρνηση του Ναουρού αποτελείται από έξι υπουργούς, ενώ ο πρόεδρος είναι ταυτόχρονα ο αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης.

Συνολικά μόλις 200 τουρίστες στο Ναουρού ετησίως

Μόλις 200 τουρίστες ετησίως στο Ναουρού


Πηγή