Ανατροπή με την τεράστια περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου: «Σφραγίζεται» με εντολή εισαγγελέα το σπίτι της

October 20, 2023

Ανατροπή με την τεράστια περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου: «Σφραγίζεται» με εντολή εισαγγελέα το σπίτι της


Διαφ.

Η Μαίρη Χρονοπούλου αποτεφρώθηκε, πριν λίγες ημέρες, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με την κινητή περιουσία της.

Όπως υπογράμμισε στην Espresso ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο, Δημήτρης Χατζημιχάλης «πρέπει να σφραγιστεί το σπίτι και να καταγραφούν όλα τα αντικείμενα της ηθοποιού».

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ηθοποιός, το σπίτι στην Παιανία το είχε παραχωρήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού, ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη το πού ανήκει η μεγάλης αξίας περιουσία του σπιτιού της.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του βρίσκονται σπάνιες αγιογραφίες τεράστιας αξίας, πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα, μεγάλης αξίας αντίκες και αντικείμενα συλλογής, έπιπλα, μία τεράστια συλλογή βινιλίων και CD , αλλά και μια απίστευτη γκαρνταρόμπα, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα, εάν υπάρχει πρόβλεψη για ένα μουσείο αφιερωμένο σ’ εκείνη.

Επίσης, στο τεράστιο υπόγειο (το οποίο είναι όσο η έκταση του σπιτιού της) βρίσκονται πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία είχε στοιβάξει η ηθοποιός, γιατί δεν είχε άλλο χώρο μέσα στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι το υπόγειό της είναι τόσο μεγάλο, που είχε μεταφέρει εκεί τα πιο πολύτιμα αντικείμενά της, όταν είχε υπογράψει συμφωνία παραχώρησης του σπιτιού της για τα γυρίσματα του σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει».

Όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, το Ειρηνοδικείο υποχρεούται να σφραγίσει το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου «με αίτηση παντός έχοντος έννομο συμφέρον, και στη συνέχεια θα πρέπει να διοριστεί εκκαθαριστής κληρονομιάς που θα αναλάβει την αναζήτηση των κληρονόμων και την απόδοση σε αυτούς των κληρονομιαίων», μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των αντικειμένων της και να ξεκαθαριστεί -με έλεγχο των εγγράφων, τα οποία θα προσκομιστούν, για την αυθεντικότητά τους- σε ποιους θα περάσουν.

Όπως επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί αν ο βαθμός συγγένειας που προκύπτει από την έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών, καθιστά τις εξαδέλφες της αποδέκτες της κινητής περιουσίας της ηθοποιού.

Σύμφωνα με την Espresso, οι ενέργειες για τη σφράγιση του σπιτιού της Χρονοπούλου αναμένεται να γίνουν μέσα στις ερχόμενες δύο ημέρες και φίλοι της ηθοποιού, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, για το ασφαλές της υπόθεσης, έχουν ήδη βιντεοσκοπήσει και φωτογραφίσει το σπίτι της Μαίρης γωνιά προς γωνιά και αντικείμενο προς αντικείμενο, ώστε να μη λείψει το παραμικρό, την ίδια μέρα που εκείνη διακομίσθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Προς το παρόν, στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου παραμένει η οικιακή της βοηθός, Νίνο, η οποία λύγισε και σπάραξε πάνω από τη σορό της ηθοποιού, η οποία τώρα είναι υπεύθυνη για την προστασία και την ασφάλεια του σπιτιού και των αντικειμένων του.

Οι απουσίες από το τελευταίο «πάρτι» για τη Μαίρη Χρονοπούλου

Στις απουσίες που σχολιάστηκαν συμπεριλαμβάνονται η Μιμή Ντενίση, ο βαφτισιμιός της Αλκης Κούρκουλος, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας και η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Τι θα γίνει με την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου

Σε ολόλευκη τεφροδόχο, με ζωγραφισμένο ένα πανέμορφο λουλούδι, βρίσκεται η κάψουλα με την τέφρα της ηθοποιού, από την Παρασκευή, στις 7.30 το βράδυ.

Την παραλαβή της τέφρας υπέγραψε από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο συντονιστής της ομάδας φίλων της και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο οποίος, αφού την παρέλαβε με απόλυτη διακριτικότητα και ασφάλεια, ανέλαβε τη φύλαξή της από κοινού με τον επίσης στενό φίλο της ηθοποιού, τον σκηνοθέτη Νίκο Σέκερη. Στην Αθήνα βρίσκεται, λοιπόν, η αείμνηστη σταρ.

Εκεί λοιπόν θα βρίσκεται για αρκετό καιρό ακόμη, τουλάχιστον έως το 40ήμερο μνημόσυνό της, ίσως και περισσότερο, καθώς απομένει να αποφασιστεί οριστικά αν τελικώς θα διασκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο (όπως ήταν η αρχική της επιθυμία, την οποία συνέταξε εγγράφως το 2019) ή αν θα γίνει εναπόθεσή της σε λιτό μνημείο που θα ανεγερθεί στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, στην Παιανία και στο οποίο θα υπάρχει η επιγραφή που επιθυμούσε «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά». Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαμοιραστεί η τέφρα της ώστε να εκπληρωθούν και οι δύο επιθυμίες της.

Τι θα γίνει με την ακίνητη περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: