Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπισή της

October 20, 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπισή της


Διαφ.

Η απόρριψη των αιτημάτων για κλήσεις μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε καταιγιστικές εξελίξεις. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε τη διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».


Πηγή