«Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν 9 μηνών έγκυος»: 26χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στα νεφρά & τελικά γέννησε

October 21, 2023

«Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν 9 μηνών έγκυος»: 26χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στα νεφρά & τελικά γέννησε


Διαφ.

Μια Γυναίκα έπαθε σοκ αφού έσπευσε στο νοσοκομείο στις 4 το πρωί με αυτό που νόμιζε ότι ήταν πέτρες στα νεφρά, για να της πουν ότι βρισκόταν σε ενεργό τοκετό.

Πήγα για αφαίρεση πέτρας στα νεφρά και γύρισα σπίτι με ένα μωρό στην αγκαλιά μου

Η μητέρα δεν είχε ιδέα ότι ήταν έγκυος, με τους γιατρούς να αποκαλύπτουν ότι είχε διαστολή 8 εκατοστών και ήταν έτοιμη να γεννήσει χωρίς να έχει ιδέα σε ποιο στάδιο της εγκυμοσύνης της βρισκόταν.

Η χρήστης του TikTok LizzieQ μίλησε για την εμπειρία της στο διαδίκτυο και αποκάλυψε ότι βίωσε μια κρυπτική εγκυμοσύνη – έναν σπάνιο τύπο εγκυμοσύνης που δεν ανιχνεύεται.

@lizzie_quaah Answer to @___peachcobbler #greenscreen and now I have a happy, healthy 2 year old! ????✨ #crypicpregnancy #momsoftiktok #ChewyChattyPets ♬ need to know x goosebumps longer version DJ Lilli – DJ LILLI

Στο σπάνιο περιστατικό μιας κρυπτικής εγκυμοσύνης , οι γυναίκες δεν τείνουν να εμφανίζουν τα συνήθη συμπτώματα όπως εμετούς, κόπωση, απουσία περιόδου και συχνά περνούν χωρίς καρούμπαλο μωρού.

Η Lizzie εξηγεί στο βίντεό της ότι δεν πήρε καθόλου βάρος κατά τη διάρκεια της κρυπτικής εγκυμοσύνης της και εξακολουθούσε να έχει όλες τις περιόδους της μέχρι να γεννήσει.

“Δεν πήρα βάρος, είχα όλες τις περιόδους μου. Έπαιρνα ενεργά BC [αντισύλληψη]”, αποκάλυψε.

Εξήγησε ότι ένα βράδυ ξύπνησε με πόνους και πήγε μόνη της στο νοσοκομείο, όπου σύντομα ανακάλυψε ότι επρόκειτο να γεννήσει.

“Νόμιζα ότι είχα πέτρα στα νεφρά και πήγα στα επείγοντα στις 4 το πρωί. Καμία από τις νοσοκόμες δεν υποψιάστηκε ότι ήμουν έγκυος”, θυμήθηκε η Lizzie.

“Ο γιατρός των επειγόντων έκανε μια εξέταση και μου είπε ότι είχα διαστολή 8 εκατοστών σε ενεργό τοκετό”.

Διαγνώστηκε επίσης με προεκλαμψία, η οποία προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, και με προγενέστερο πλακούντα – μια κατάσταση κατά την οποία ο πλακούντας βρίσκεται πολύ χαμηλά στη μήτρα και καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας.

Ο προδρομικός πλακούντας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν τον πλακούντα με τη μήτρα μπορεί να σχιστούν.

Εξήγησε ότι η πάθηση αυτή την εμπόδισε να αισθανθεί την κίνηση του μωρού όσο ήταν έγκυος.

Η Lizzie αποκάλυψε επίσης ότι αναγκάστηκε να γεννήσει χωρίς επισκληρίδιο και χωρίς να γνωρίζει σε ποιο στάδιο της κύησης βρισκόταν.

Είπε: “Δύο ώρες αργότερα με πλήρη διαστολή. Χωρίς επισκληρίδιο. Κανένα υπερηχογράφημα. Καμία ένδειξη για το πόσο μακριά. Γέννησε ένα τελειόμηνο κοριτσάκι βάρους 6 κιλών και 7 λιβρών”.

Με λεζάντα στην ανάρτησή της, πρόσθεσε: “Και τώρα έχω ένα ευτυχισμένο, υγιές δίχρονο παιδί”.

Οι άνθρωποι που είδαν το βίντεό της σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν την εμπειρία της, με ένα άτομο να γράφει: “Αυτό είναι τρελό. Ουάου. Τι ιστορία!”

Κάποιος άλλος είπε: “Η ιστορία αυτή είναι μια απίστευτη ιστορία: “Αυτή είναι μια άγρια και τρελή ιστορία που θα τους πω όταν μεγαλώσουν!”

Ένας τρίτος έγραψε: “Ουάου!!! Είμαι μαμά τεσσάρων παιδιών. Τα γυναικεία σώματα είναι εκπληκτικά. Τρελοί σούπερ ήρωες”.

Ένας ακόμη μοιράστηκε: “Συμβαίνει περισσότερο απ’ όσο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν! Χαίρομαι που ήταν ένα υγιές και ολοκληρωμένο μωρό”.

“Η ανακούφιση που πρέπει να νιώσατε όταν ήταν υγιής και τελειόμηνη (sic)”, συμφώνησε ένας άλλος.

Τι είναι η κρυπτική εγκυμοσύνη

Η κρυπτiκή εγκυμοσύνη είναι όταν μια έγκυος δεν γνωρίζει ότι είναι έγκυος. Είναι επίσης γνωστή ως κρυφή εγκυμοσύνη. Αν έχετε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μην καταλάβετε ότι είστε έγκυος μέχρι πολύ αργά στην εγκυμοσύνη σας ή μέχρι να γεννησετε.

Η κρυφή εγκυμοσύνη είναι σπάνια. Μελέτες εκτιμούν ότι 1 στις 400 ή 500 γυναίκες βρίσκονται 20 εβδομάδες (περίπου 5 μήνες) στην εγκυμοσύνη πριν το συνειδητοποιήσουν. Μία στις 2.500 γυναίκες φτάνει μέχρι τον τοκετό προτού συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί. Αυτό είναι περίπου τρεις φορές πιο συχνό από την πιθανότητα να έχετε τρίδυμα.

Ποια είναι τα κρυπτικά συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Οι κρυπτικές εγκυμοσύνες ορίζονται συχνά από την έλλειψη φυσιολογικών σημείων και συμπτωμάτων εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες δεν έχουν αυτά τα συμπτώματα. Και άλλες μπορεί να έχουν ήπια συμπτώματα εγκυμοσύνης, αλλά να τα γράφουν ως κάτι άλλο.

Εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

Ένα από αυτά είναι οι χαμένες περίοδοι. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η κρυφή περίοδος εγκυμοσύνης (έμμηνος ρύση κατά τη διάρκεια κρυφής εγκυμοσύνης). Μπορεί όμως να έχετε αιμορραγία εμφύτευσης ή μη φυσιολογική αιμορραγία εγκυμοσύνης και να νομίζετε ότι είναι η περίοδός σας.

Μερικά άλλα κοινά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε είναι:

Πονόλαιμο ή πρησμένο στήθος

Κηλίδες

Ναυτία ή εμετός

Κόπωση

Φούσκωμα

Κράμπες

Δυσκοιλιότητα

Συχνή ούρηση

Συμφόρηση

Ξαφνικές αποστροφές ή επιθυμίες για φαγητό


Πηγή