«Ατάλαντες και αδιάφορες γυναίκες λένε ότι τάχα κακοποιήθηκαν»: Ξεσηκώνει αντιδράσεις Τιτίκα Στασινοπούλου

October 21, 2023

«Ατάλαντες και αδιάφορες γυναίκες λένε ότι τάχα κακοποιήθηκαν»: Ξεσηκώνει αντιδράσεις Τιτίκα Στασινοπούλου


Διαφ.

Η γνωστή ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος γενικότερα. Σίγουρα οι δηλώσεις της και η προσωπική της εκδοχή-εκτίμηση θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Τιτίκα Στασινοπούλου: «Έκαναν παράπονα γυναίκες οι οποίες ήταν αδιάφορες και ατάλαντες»

Η Τιτίκα Στασινοπούλου αναφορικά με τις αναφερόμενη στις καταγγελίες που έγιναν τελευταία στον καλλιτεχνικό χώρο, είπε πως μάλλον υπήρξαν κάποιες υπερβολικές αναφορές σε τέτοιου είδους θέματα, τονίζοντας πως στην ίδια δεν έχει συμβεί ποτέ ανάλογο περιστατικό.

Πώς ήταν τότε τα παρασκήνια του θεάτρου; Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Τιτίκα Στασινοπούλου: Παρόλο που ήμουν μικρή, δεν με είδαν ποτέ ως γκομενίτσα

Όχι. Εγώ προσωπικά δεν είχα αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Εμένα με αντιμετώπισαν με θαυμασμό και εκτίμηση. Παρόλο που ήμουν μικρή, δεν με είδαν ποτέ ως γκομενίτσα. Ίσως επειδή και η στάση η δική μου ήταν σοβαρή, δεν έφταναν ποτέ στο σημείο να εκδηλωθούν έτσι. Με αντιμετώπιζαν ως ένα ταλαντούχο άτομο. Και ξέρετε, όταν πιστεύουν ότι έχεις ένα ιδιαίτερο ταλέντο, δεν σε ενοχλούν, σε σέβονται στο θέατρο και στο σινεμά.

Εδώ και μήνες το θέατρο ταλανίζεται από καταγγελίες ηθοποιών, δικαστήρια, για σεξουαλικές κακοποιητικές συμπεριφορές. Το περιμένατε όλο αυτό στο χώρο σας;

Όχι, δεν το περίμενα. Υπήρχε, ξέραμε κάποιους που ήταν ζωηροί και ασυγκράτητοι, αλλά όχι. Θεωρώ ότι αυτό έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι ήταν η κατάσταση στην ουσία, γιατί πολλές θεωρούσαν ότι ήταν ένας εύκολος τρόπος για να ασχοληθούμε μαζί τους. Βοήθησαν και οι δημοσιογράφοι και ασχολήθηκε ο κόσμος.

Το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Ας πούμε, γιατί εμένα δεν με κυνηγήσανε; Έχω ακούσει να κάνουν παράπονα και να διηγούνται πράγματα γυναίκες οι οποίες στην ουσία ήταν αδιάφορες και ατάλαντες. Και προσπαθούσαν να υπάρξουν διογκώνοντας κάποια πράγματα.

Θεωρείτε ότι κάπου υπήρξε και μια υπερβολή;

Εντελώς. Για λόγους δημοσιότητας.


Πηγή