“Τα φυτά της ευτυχίας”: Καθαρίζουν τον αέρα, διώχνουν την αρνητική ενέργεια και φτιάχνουν τη διάθεσή μας

October 22, 2023

“Τα φυτά της ευτυχίας”: Καθαρίζουν τον αέρα, διώχνουν την αρνητική ενέργεια και φτιάχνουν τη διάθεσή μας


Διαφ.

Υπάρχουν έξι φυτά εσωτερικού χώρου, που μπορούμε να τοποθετήσουμε στο χώρο μας και μπορεί να μειώσουν το στρες της καθημερινότητας και να μας κάνουν να ηρεμήσουμε.

Ειδικότερα, τα εν λόγω φυτά συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και συνεπώς στην τόνωση της διάθεσης μας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που συμβάλλουν στη μείωση του στρες

Μέντα

Φυτά εσωτερικού χώρου που καταπολεμούν το στρες

Η μέντα εμπεριέχει τη μενθόλη, μια φυσική ουσία που συνεισφέρει στη χαλάρωση των μυών και δεν είναι καθόλου τυχαίο που την χρησιμοποιούν αθλητές μετά από σκληρή προπόνηση και για να αποφορτιστούν. Συνεπώς, η μέντα δύναται να μας αποφορτίσει και ψυχολογικά. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ψιλοκόψετε λίγη φρέσκια μέντα και να την βάλετε μέσα σε ζεστό νερό και να εισπνεύσετε τους υδρατμούς. Δοκιμάστε το και θα διαπιστώσετε ότι βοηθάει αρκετά να βγάλετε το άγχος από μέσα σας.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι, το φυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως το “φάρμακο της φύσης”. Πέρα από τις ιαματικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις κρυολογήματος και φλεγμονών, το χαμομήλι μπορεί να μας βοηθήσει και στη μείωση του άγχους. Συγκεκριμένα, μια κούπα ζεστό χαμομήλι πριν τον ύπνο, δύναται να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα και να κάνουμε έναν βαθύτερο ύπνο. Εάν κοιμόμαστε καλύτερα, μειώνουμε και το στρες περισσότερο.

Λεβάντα

Φυτά εσωτερικού χώρου κατά του στρες

Η λεβάντα είναι ένα δημοφιλές φυτό για το άρωμα του και δεν είναι καθόλου τυχαίο που χρησιμοποιείται ως αρωματικό στις περισσότερες μάρκες απορρυπαντικών ρούχων. Το έλαιο του, μάλιστα, χρησιμοποιείται συχνά για την καταπράυνση του στρες και πολλοί γονείς το χρησιμοποιούν για να ηρεμήσουν τα βρέφη τους. Μια λεβάντα σε μικρή γλάστρα στον εσωτερικό μας χώρο, σίγουρα θα μας προσφέρει περισσότερη ηρεμία και το μοναδικό λιλά του χρώμα θα μας αποφορτίσει από αρνητικές σκέψεις.

Γιασεμί

Πέρα από το υπέροχο άρωμα του, το γιασεμί μπορεί να καταναλωθεί και πόσιμα -όπως πίνουμε το τσάι μας. Παράλληλα, στην αγορά κυκλοφορεί και λάδι από γιασεμί, που αρκετοί ισχυρίζονται πως βοηθάει στη μείωση του άγχους.

Αλόη βέρα

Φυτά εσωτερικού χώρου που καταπολεμούν το στρες

Η αλόη είναι ένα φυτό που αναμφισβήτητα μας χάρισε η φύση για τις ιαματικές τις ιδιότητες. Είναι ένα πραγματικό βάλσαμο για το δέρμα, ενώ παράλληλα ενδέχεται να μας βοηθήσει και στη μείωση του στρες. Μπορεί να καταναλωθεί και πόσιμα σε ζεστό νερό, ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας και χαλαρώνοντας μας ψυχολογικά.

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια και μόνο η παρουσία του στον εσωτερικό μας χώρο, σίγουρα θα μας φτιάξει τη διάθεση. Μπορεί, όμως, να καταναλωθεί και πόσιμα, σαν το τσάι και αρκετοί ισχυρίζονται ότι βοηθάει στη μείωση του άγχους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: