Το μαρτύριο Τζωρτζίνας: Στα 26α γενέθλιά μου, βρήκα έναν όγκο σαν μπάλα στο στήθος μου. Διπλασιάστηκε σε 2 εβδομάδες

October 22, 2023

Το μαρτύριο Τζωρτζίνας: Στα 26α γενέθλιά μου, βρήκα έναν όγκο σαν μπάλα στο στήθος μου. Διπλασιάστηκε σε 2 εβδομάδες


Διαφ.

Η  Τζωρτζίνα Τσάπμαν, από το Κάρντιφ της Ουαλίας, ετοιμαζόταν με ενθουσιασμό να πιεί ποτά και να διασκεδάσει με φίλους μέσω της εφαρμογής zoom όταν ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στο στήθος το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες διπλασιάστηκε σε μέγεθος.

Της: Έπη Τρίμη

Μετά την επίσκεψή της σε γιατρό τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Τζωρτζίνα παραπέμφθηκε σε κλινική μαστού όπου αποστράγγισαν την κύστη και της είπαν να επιστρέψει σε δύο εβδομάδες για άλλο ραντεβού.

“Αλλά πριν από αυτό το ραντεβού το στήθος μου διπλασιάστηκε σε μέγεθος και είχα πόνους  στο στήθος μου”, δήλωσε η  Τζωρτζίνα στο WalesOnline.

“Μια μέρα πριν το ραντεβού μου, τηλεφώνησα στην κλινική κλαίγοντας και ρώτησα αν μπορούσαν να με δουν νωρίτερα και είπαν ότι μπορούσαν. Στη συνέχεια στράγγισαν το υγρό και έκαναν βιοψία.”

Στη συνέχεια, έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για τα αποτελέσματά της δύο εβδομάδες αργότερα εξαιτίας των κανονισμών που ίσχυαν για την COVID-19.

Η Τζωρτζίνα ήταν συντετριμμένη όταν έμαθε ότι είχε καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου και θα χρειαζόταν επτά γύρους χημειοθεραπείας και μία εβδομάδα ακτινοθεραπείας.

“Ένιωσα σαν το πάτωμα να είχε μόλις πέσει από κάτω μου”, είπε.

“Ήταν μια παράξενη στιγμή επειδή δεν έκλαψα, ήταν ένα λεπτό καθαρής σιωπής.”

Αλλά τα βάσανα της Τζωρτζίνα δεν είχε τελειώσει, καθώς μια νοσοκόμα αποκάλυψε ότι η θεραπεία θα μπορούσε να επηρεάσει τη γονιμότητά της.

Γνωρίζοντας ότι θα ήθελε παιδιά στο μέλλον, η Τζωρτζίνα παραπέμφθηκε σε κλινική γονιμότητας πριν ξεκινήσει τη θεραπεία της για τον καρκίνο και πάγωσε 24 από τα ωάριά της.

Τελείωσε τον τελευταίο γύρο χημειοθεραπείας  – αλλά θα κάνει διπλή μαστεκτομή σε λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένει άλλο ένα χρόνο για επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Παρά τη δοκιμασία της, η Τζωρτζίνα  έχει παραμείνει θετική και υποστηρίζει την εκστρατεία Play Your Part της Cancer Research UK.

Είπε: “Κανείς δεν σκέφτεται τους ανθρώπους που μόλις στα 20 τους χρόνια έχουν καρκίνο.

“Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους να ελέγχουν τον εαυτό τους. Υπάρχει ένα μικρό ταμπού γύρω από τον έλεγχο του στήθους, αλλά δεν μπορώ να τονίσω πόσο κρίσιμος είναι ο έλεγχος. Αν δεν είχα νιώσει αυτό το εξόγκωμα και δεν πήγαινα στον γιατρό, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

“Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, είμαι τόσο ευγνώμων για τη θεραπεία που είχα. Μού έχουν δώσει το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα που δεν είναι άλλο από τις πολύτιμες στιγμές με τους αγαπημένους μου.


Πηγή