Δημήτρης Μπάσης: «Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών. Χάρη σε αυτόν έγινα τραγουδιστής»

October 24, 2023

Δημήτρης Μπάσης: «Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών. Χάρη σε αυτόν έγινα τραγουδιστής»


Διαφ.

O Δημήτρης Μπάσης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, «Mega Καλημέρα» και στον Θανάση Πάτρα για τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, την καριέρα του, τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και το μπέρδεμα με τον Νίκο Βέρτη.

Ο τραγουδιστής ανέφερε για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη είπε πως «ενώ ήταν τόσο οικείος, ήταν και τόσο σπουδαίος».

Στην Αθήνα ήρθε για πρώτη φορά το 1993 και έμεινε στην Κυψέλη. Όπως αποκάλυψε:

«Νόμιζα ότι η Αθήνα ήταν η Κυψέλη, τα Πατήσια, η Ομόνοια και το Γκάζι. Όταν πήγα στο Παλαιό Φάληρο και είδα θάλασσα είπα «τι ωραία που είναι η Αθήνα. Νιώθω πως είμαι «μεταλλαγμένος» Αθηναίος, έχω ριζώσει στην Αθήνα, αλλά η καρδιά μου είναι στο Κιλκίς».

Όπως αποκάλυψε, η σύζυγός του γνώριζε μόνο ένα τραγούδι του, τους «Ψίθυρους Καρδιάς», ενώ εκείνο που άρεσε ήταν ότι δεν ήταν θαυμάστριά του.

Πολλοί είναι εκείνοι που τον έχουν μπερδέψει με τον Νίκο Βέρτη. Εάν μπορούσε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, τότε θα ήταν το «Θέλω να με νιώσεις».

«Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Ελλάδα όταν ήρθαμε μόνιμα από την Γερμανία. Οι γονείς μου ήταν αγρότες, έχω δίπλωμα τρακτέρ από 16 χρονών. Αγαπώ τη γη γιατί αυτή μας ζούσε. Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών», αποκάλυψε.

«Ξεκίνησα ως ψάλτης. Μελέτησα πολύ τους τραγουδιστές της εποχής μου και ειδικά τον Γιώργο Νταλάρα. Τον φωνάζω δάσκαλο. Ήταν τεράστιο κεφάλαιο ο Δημήτρης Μητροπάνος για την ζωή μου, ήταν πολύ γενναιόδωρος. Αν δεν ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος στο ξεκίνημά μου δεν θα ήμουν τραγουδιστής», είπε.

Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζουν τα «Γυμνά Τραγούδια» στο θέατρο Αθηνά.


Πηγή