«Ιστορικό αυτό που έρχεται τέλη Οκτώβρη»: Κάγκελο ο Σάκης Αρναούτογλου, η ασφυκτική πρόγνωση & η προειδοποίηση

October 25, 2023

«Ιστορικό αυτό που έρχεται τέλη Οκτώβρη»: Κάγκελο ο Σάκης Αρναούτογλου, η ασφυκτική πρόγνωση & η προειδοποίηση


Διαφ.

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ζέστης αναμένεται να έχουμε στα τέλη του Οκτώβρη σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο σύμφωνα με τον προγνώστη Σάκη Αρναούτογλου.

Το θερμό κύμα που εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει επηρεάσει έντονα την περιοχή, με την θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνά τους 32-33°C. Μάλιστα, η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Ιστορικό κύμα ζέστης προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου στα τέλη Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, η ζέστη θα παραμείνει όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη. Μάλιστα, φαίνεται πώς και ο Νοέμβριος θα μπει με αρκετή ζέστη κατά μέσο όρο, αναφορικά με την περίοδο που διανύουμε, και με νοτιάδες που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες σε ορισμένες περιοχές. Αντίθετα, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ο καιρός είναι άκρως φθινοπωρινός.

Ακολουθεί το δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου που προβλήθηκε στην ΕΡΤ στις 23 Οκτωβρίου 2023

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου παρέθεσε στοιχεία και γραφήματα αναφορικά με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κατά βάση στα Βαλκάνια.

Καιρός Σάκης Αρναούτογλου
Αποκλίσεις της μέγιστης θερμοκρασίας από το μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 στην Ευρώπη στις 21 Οκτωβρίου 2023. Πηγή δεδομένων: ERA5 • Copernicus


Πηγή

Διαβάστε επίσης: